Jos ihminen on sitä mitä syö, on kasvissyöjä ilmeisesti vihannes…

…ja minä lihapulla!

Tuskin on pannut edellisestä kokkinurkkauksesta viilenneet kun jo uutta kokkinurkkaa tyrkkää 🙂

Tällä kertaa Metallisydämen kokkinurkkauksessa valmistetaan lihapullia. Ja kun tehdään lihapullia, niitä tehdään kerralla kunnollinen määrä! Eihän kukaan jaksa niitä olla jatkuvasti pyörittelemässä, pakastimet on keksitty juuri sitä varten että voi tehdä kerralla kunnon määrän ja pakastaa osan tulevaisuutta varten.

Nyt kokinhatut päähän, rokki soimaan ja kokkaamaan! (jep, minulla soi aina musiikki sopivan kovalla kun teen ruokaa, tällä kertaa oli kuuntelussa suosikkini Maj Karman alkupään tuotanto)

Kunnon lihapullamäärään tarvitset seuraavat ainekset:

2 kg jauhelihaa (vähärasvaista naudan paistijauhelihaa)
8 dl vettä
4 dl korppujauhoja
4 kananmunaa
4 pussia sipulikeittoaineksia
4 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 150-160 asteeseen. Ota tarpeeksi suuri kulho ja sekoita kaikki ainekset kunnolla sekaisin kulhossa.

Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia lihapullia ja asettele ne sopivin välimatkoin uunipellille.

Kun uuni on lämmennyt, laita lihapullat uuniin. Anna olla siinä 150-160 asteessa 45-60 minuuttia (riippuen lihapullien koosta). Ota lihapullat uunista ja anna jäähtyä. Maista ja ihastu! (osa lihapullista kannattaa tosiaan pakastaa…)

Parhaalta lihapullat maistuvat perunamuusin ja puolikkahillon kanssa 🙂

Sellaista tällä kertaa Metallisydämen keittiössä. Ensikerralla taas jotain muuta 🙂

Ai niin, olihan tässä jotain arvontaakin 🙂

Aku Ankat menivät nimimerkille Matti
ja Body-lehti nimimerkille N-

Laittakaapa molemmat osoitetietonne sähköpostiin jari.autere @ gmail.com (poistakaa välilyönnit) niin laitan lehdet postiin!

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta