Vituttaa

Jos sinua ei kiinnosta lukea ärsyttävistä asioista tai jos olet herkkä kirosanoille, klikkaa vaikka TÄSTÄ sen sijaan että lukisit tämän kirjoituksen. Minua nimittäin vituttaa ja puran ärtymystäni tänne. Saattaapa mukaan livahtaa pari kirosanaakin…

Tässä jo jokin aika sitten tein itselleni töissä proteiinidrinkin ja aloin hörppiä sitä. No eikös siihen (nyt jo entinen) työkaveri tokaissut, että ”tiedäthän, että nuo proteiinit on ensiaskel hormoonien käyttöön”.  Minulla meni herat väärään kurkkuun. Siinä yskiskellessäni mielessä pyöri monenlaista faktaa mitä olisin tuolle idiootille voinut sanoa. Tyydyin kuitenkin vain sivistyneesti kertomaan että ”niinpä, ja tuo sinun juomasi kahvi on ensiaskel amfetamiinin käyttöön”. No, kyseessä oli muutenkin sen verran idiootti ihminen, että eipä se olisi mitään tajunnut vaikka sille miten olisi asiat selittänyt.

Samalla tavalla vituttaa ihmiset, jotka tulevat ”neuvomaan” että hellitä vähän tuota treenaamista, elämästä pitää myös nauttia! Siis mitä vittua? Eikö tuollaiset idiootit tajua, että elämästä voi nauttia muullakin tavalla kuin juomalla se kymmenen olutta ja puolipulloa kossua joka viikonloppu? Miten se voi olla niin saatanan vaikeaa tajuta että minä nautin siitä treenaamisesta? Ja ei, se ei auta, että näille idiooteille kertoo että treenaan koska nautin siitä ja hyvästä olostani. Ei, sillä he vain hymyilevät vienoa hymyä ja sanovat, että kokeileppa joskus. No vittu kokeile ite! Koitappa joskus nostaa se läskiperseesi ylös siitä sohvasta ja vaikka urheilla hiukan, saattaisit huomata että siitäkin saattaa tulla hyvä olo!

Tuo on muutenkin ihmeellinen asia, miten joitakin ihmisiä vaivaa suunnattomasti se, että käytän alkoholia todella harvoin enkä silloinkaan juo itseäni känniin. Ystäväni ovat toki jo oppineet ettei minua kiinnosta, mutta silti aina silloin tällöin löytyy joku, joka houkuttelee lähtemään baariin. Tulosta tuottamattoman suostuttelun jälkeen sitten ihmetellään miksen halua lähteä. No vittu en minäkään ole ketään väkisin kiskomassa salille vetämään sellaista jalkatreeniä että oksennus lentää ja taju lähtee. Miksi ei voi kunnioittaa sitä, että joku ei halua ryypätä? Onko se jokin suomalaisten tapa todistaa miehisyytensä? Pitäähän jokaisen itseään kunnioittavan miehen aina silloin tällöin kontata kotiin, oksentaa päälleen ja sammua vessan lattialle. Mitä useammin, sen miehekkäämpi karju on kyseessä.

Sitten vituttaa nämä idiootit läskit ihmiset. Ei siinä mitään jos aikuinen syö itsensä valaaksi, mutta se vituttaa kun nämä valaat syöttävät lapsensakin samanlaisiksi läskikasoiksi. Onhan se nyt mukava ostaa sille Keijo-Oskarille se jumbokarkkipussi sen jättisipsipussin lisäksi, että on sitten jotain naposteltavaa sen megahampurilaisaterian jälkeen kotona pleikkaria pelatessa. Ja eihän sille Irma-Kyllikille voi tarjota lihakeittoa kun se ei siitä tykkää. No ei varmaan tykkää niin. Kokeilisit joskus tehdä lapsellesi kotiruokaa mikropizzojen sijaan! Ja pitäähän Väinö-Päivikille kirjoittaa se vapautuslappu liikuntatunnilta, eihän meidän pikkuista voi pakottaa sellaista kuupperia juoksemaan, siinähän pitäisi juosta 12 minuuttia yhteen menoon!

Siis voi vittu!
Metallisydän

26 vastausta artikkeliin “Vituttaa”

 1. Täytyypi sanoa, että aika passelisti kiteytit asian 🙂 en voi itsekään ymmärtää, miksi treenaus, kunnollinen ruokavalio ja alkoholiton/lähes alkoholiton elämä näyttää vaativan enemmän selittelyä kuin karkkia, sipsejä ja roskaruokaa ahmivan juopon elämä.miksi normipäivä on krapulaan haetun pizzan ahmiminen sen sijaan, että aamulla pistelisi lenkin ja iltapäivästä suuntais salille? Olen tullut siihen tulokseen, että aika monet kommentit selittyy kateudella. Siksi olenkin onnekas, kun läheinen ystäväpiirini koostuu liikunnallisista, avoinmielisistä ihmisistä joille joka viikonvaihteen juopottelu ei ole pääasia -toisin sanoen, jopa tuntematon asia. Saa ne päkiät kipeeks baarissa ihan vedenkin voimalla tanssien 😉 ja samalla pää säästyy kolotuksilta, kätevää. mutta eipä sitä usein tule lähdettyä katselemaan muiden örvellystä. Plus että valvominen ei oo mun juttu 😀

 2. Veikkaan, että sillä, kenelle kaverin juomattomuus tuottaa kauheata vaivaa, olisi tarkistamista omissa juomatottumuksissaan. Se, että joku toinen pystyy olemaan juomatta on vain liian suuri muistutus tälle tyypille, että hän ei siihen pysty. Sama liikunnan suhteen. Tosin ihmettelen sitä, että näitä tarvitsee toitottaa ääneen ja nimenomaan se, joka ei juo alkoholia tai joka nauttii liikunnasta, joutuu selittävän osapuolen asemaan. Ja senkin jälkeen kun olet selittänyt juomaatomuutesi syyt, tulee kauhea keittiöpsykologianalyysi miksi syyni olla juomatta perustuvat väärille tiedoille yms.Onneksi sellaiset ihmiset voi aika pitkälle karsia elämästään, ketkä eivät sinua hyväksy sellaisena kuin olet!

 3. Tuo on juuri (Suomessa?) outoa, että juomattomuutta pitää selitellä! Naisellehan se tyypillisin kommentti on epäilys raskaudesta, jos ei halua juoda alkoholia. Juomista ei kuitenkaan tarvitse selitellä, se on niin normaalia! Eikö tuo ole vähän kummallista? No mutta, joka tapauksessa hyvä avautuminen ja tsemppiä treeneihin! :)- Emmi

 4. Hienoa tekstiä, kiitosta!Olen itse ollut työharjottelussa ja jatkuvasti näen silmien pyörittelyä ja ”tietäviä” kommentteja liikkumisistani ja syömisistäni. Samalla nämä kaikkitietävät vetävät pullaa ja menevät kotiin katsomaan telkkaria. Voi herrajee!!! Ja vielä, kun kyse on sairaanhoitoalasta, niin nämä kaikesta kaiken tietävät riemastuvat, kun joku ei tee kuten he. Kateellisten panettelua sanon minä!

 5. Mulla on vähän samaa hommaa. Juon yleensä vaan pari jos meen jonnekin, koskaan en ole polttanut ja liikun paljon. Ja aina saa kuulla tota samaa ”hei voisit säki joskus pitää vapaapäiviä ja ottaa rennosti, nauttisit nyt”. Jep, en toki treenaakaan siksi että se on se nautinto. 😀

 6. Mua on ihmetyttänyt myös tämä jatkuva naukuminen siitä, että harrastaa liikuntaa ja RAKASTAA sitä. Se ei ole muiden mielestä sallittua, koska jossain on päätetty, että 3 kertaa viikossa keppijumppaa riittää. Ei saa loikkia metsässä tai hinkuttaa salilla, ei ainakaan viittä kertaa viikossa. Ei, se ei käy. Viikonloppuisin pitäisi dokata ja ”elää”. Sitten pitäisi hörötellä kännitoilailuja Facebookissa ja todeta, miten kivaa taas oli. Mikäli valitsee mieluummin aamulenkin krapulaoksennuksen sijaan, ei osaa elää ja on ahdasmielinen paska.Ihanaa, vähäviinaista viikonloppua kaikille! :)Hoh-hoijaa 🙂

 7. Puhut asiaa, Metallisydän! Juomattomuus on tabu Suomessa. Auta armias, jos menet baariin (esim. keikalle) etkä juo! Olen itse naisena todennut keikoilla, että jos et ole autolla, olet raskaana. Jopa puolitutut utelevat, olenko raskaana kun en juo! Ehkä pitäisi urheilla enemmän niin saisi pienen vatsanpömpön pois ja epäilyt ehkä vähenisi… Seuraavalta joka kysyy olenko raskaana, kysyn vastakysymyksen: ”onko sulla mielenterveysongelmia, kun sun täytyy juoda?”.-Kylie

 8. :—D Kieltämättä heti ekan kommentin jälkeen tuli oikein leveä vahingonilonen hymy, tuo on kyllä niin tuttuako olla ja ossaa. Minulla on lähinnä ongelmana hyvinkin fiksut ihmiset jotka toteavat, että olen treenannut ylikunnossa jo monta kuukautta ”:–)” Olen aikalailla niin kurkkua myöten täynnä kyseistä kommenttia, etten kestä edes vitsinä sitä ja vanhemmatki saa mattopiiskasta jos edes mainittee sen sanan.Onko siellä alempana päin suomea oikeasti alettu jo siihen, että jotku mursut kirjottelee vapautuksia liikunnasta? sissus sentään..Mutta kyllä kaikki loppujenlopuksi tietää, ettet sie voi kummiskaan mitenkään pitää treenaamisesta koska ensinnäki siinä tulee hiki… Hirveitä itsetunto ongelmia on kun aina pitää olla salilla ja käyttää sellaisia ihme aineita ja pulvereita jotka saa pään sekasin! Kaiken pahan lisäksi ei edes tule juomaan mukaan vaikka tarjottaisiin. Yhhyh!Viimisin kommentti asian vierestä tähän suuntaan oli se, että minun treenaus on mennyt ihan harakoille alusta alkaen koska vastapuolella on pistooli. Eipä ollu voimamurskauksen demostraatiot kaukana x.xJaksamisia ja entistä kovempia treenejä!

 9. Osuva kirjotus ja täyttä asiaa. Huomenna olis tarkotus mennä juhlimaan kaverin/tutun synttäreitä sen luokse ja sitte baariin jatkoille. Oon saannu jo selitellä etten mä aijo juoda, mulle ei tartte varata boolia tai muita alkoholeja, mut mulle voi varata mehua, limua tai jos ei muuta, niin pärjään myös vedellä.Ihmettelen aina miks mun pitää selitellä omaa juomattomuuttani…-siiprikko

 10. otappa tänään rennosti ja mee viinakaupan kautta kotiin nauttimaan elämästä! voisi kummasti helpottaa. mukavaa viikonloppua!

 11. Moi Metallisydän!Ihan asiaa kirjoitat, toisaalta kirjoitat sitä yhtälailla provosoiden, kuin nämä todennäköisesti kateellisetkin sinulle sanovat. Pahoitat myös sellaisten henkilöiden mielen, jotka eivät sinua loukkaisi elämäntapasi vuoksi. Minua ei käytännössä harmita mikään mitä ihmiset/ystävät minulle tiuskivat juomattamuudestani tai syömisistäni. Olen urheillut koko ikäni ja keskivaiheilla jo mennään, toivottavasti ei pidemmällä. Nuorempana tuntui, että olisin ”ylempänä” kuin peruspulliainen. Selkärankani johdosta. Nykyään ymmärtää hyvin miten ihmisten mielenkiinnon kohteet ovat erilaisia, eikä liikkumattomuus tai lihavuus ole synonyymi helvetin tyhmälle/laiskalle, joka tekee asiat väärin lasten kasvatuksesta alkaen. Kapea katseisuus sen sijaan mielestäni on. Sinulla on hyvä blogi, eikä tämä kommentti ole missään nimessä tarkoitettu sinun ajatuksia kohtaan hyökkääväksi. Provosoiville ihmisille on hyvä, ja pitääkin näpäyttää takaisin, mutta kuitenkin julkisesti yleistämättä. Toisaalta tuskinpa tämän blogin äärelle on monikaan aiheetta mielensä pahoittanut eksynyt 🙂 Mielestäni terveellistä elämäntapaa ei pidä kyllä puolustella kenellekään.No joo, jaoinpa oman ajatukseni blogiisi. Kiitänpä tässä samalla, olen saanut hyviä jumppavinkkejä blogistasi 🙂 Hyviä jumppia sinulle!

 12. Onneks omalla työpaikalla kannustetaan liikkumaan ja varmaan yksi valintaperuste työporukkaa kasatessa on ollut, että kyseinen henkilö harrastaa jotain aktiivisesti. Työporukalla käyty jo useasti urheilemassa viikonloppuisin.Loppukevennyksenä: Pullo kossua, helvetin kova potku munille ja perhe pakkaseen.Surullista, että näin tapahtuu oikeasti monissa perheissä ja olen joutunut sitä sivusta seuraaman.

 13. Täälläkin tykätään kirjoituksesta! :)Ja täälläkin minä olen se ihmetystä herättävä, isäkin on neuvonut sen jälkeen kun lopetin 18v juomisen että ”mikset sä voi olla niinku normaalit sun ikäiset” Kiitti!

 14. Paula: Oma lähipiiri on myös avoinmielisiä ja ymmärtäväisiä ihmisiä. Tärkeää ei ole se, että olisimme samanlaisia, vaan se, että hyväksyisimme toisemme ja toistemme tekemät valinnat.Mujeril: Niinpä, onneksi meillä on vapaus valita lähimmät ihmisemme. Ongelmana on vaan, että miten tulla toimeen niiden loppujen kanssa? :)Tiina: :)Emmi: Niinpä, hyvinkin ristiriitaista mielestäni!Hetukka: Sitähän se taitaa olla. On paljon helpompi paheksua/kummastella toisen urheilemista kuin viitsiä/jaksaa itse urheilla vaikka haluaisikin.Jonna1983: :)Tiia: Itse nautin paljon enemmän treenipäivistä kuin lepopäivistä, taidan olla hyvinkin outo…Naina: Sehän se hauskaa onkin, nimittäin jälkikäteen muistella, että kuka teki mitäkin kun kukaan ei muista mitään. ;)Kylie: Heh, tuo vastakysymys saattaa saada aikaan hyvän keskustelun… ;)Johanna: Kiitos! :)Dexteri: Jep, ja eihän oman kehon muokkaamisessa ole mitään järkeä, siellä ne lihakset maatuu haudassa ihan niin kuin läskikin…siiprikko: Eihän hauskaa voi olla ilman viinaa?susikäsi ja Mölliskö: Hukkaan menee taas tämäkin vapaa viikonloppu, ei tippaakaan viinaa, vaan kovaa treeniä ;)Perusjamppa: Hienoa että tykkäät blogista 🙂 Olet oikeassa, tämä teksti oli hyvinkin provosoiden kirjoitettu. Jos joku tuosta mielensä pahoittaa niin ihan vapaasti. Jokaisella ihmisellä mielenkiinnon kohteet ovat erilaiset. En tarkoitakaan sitä että kaikkien pitäisi toimia kuten minä, vaan peräänkuulutan sitä, että jokaisella pitäisi olla vapaus elää elämäänsä haluamallaan tavalla. Välillä vaan alkaa nyppiä se, että jos haluaa elää terveellisesti, sitä pitää perustella, koska epäterveellinen elämä on ns. normaalia.Matti: Meillä on kanssa työpaikalla yleisesti ottaen liikunnallista väkeä, enkä ole ainoa joka siellä sheikkereillä leikkii. Tuo yksi (entinen)työkaveri nyt vaan oli muutenkin hivenen erikoinen…pikkupasi: Jeah! :)Anonyymi: Tänks!Saara: ”Normaalit”, jep jep… mahtaakohan tässä meidän yhteiskunnassa olla jotain hiukkasen vialla jos juominen on normaalia ja urheileminen ei…

 15. Ite olin aikoinaan perusdenso, vitunmoinen juoppo että oksat pois, sitten kun aloin liikkumaan taas enemmän niin jättelin nuo juomahommat vähemmälle siitäkös lähipiiri kummastu kun ei enää viinaa menekkään samaan tahtiin, muutaman kerran on saanu selittää ja ihan mielellään selitänkin. Jos joku pitää outona niin pitäköön, jos perkele siitä saa kiksit niin on halvat huvit. Jokainen tehköön mitä huvittaa, ymmärrän myös että liikuntaa paljon harrastavissa on sellasta tiukkapipo liisteripersettä että en niiden seuraan menis juomaan pillimehua ja leikkimään ”vittu meillä on hauskaa täällä selvin päin” edes kirveellä. Ite EN mene baariin istumaan selvänä, koska ne paikat ei oo selvänä paskakaan. Musiikkia voi kuunnella kotona ja ihmisiä tavata päiväsaikaan. Ja en jaksa katella kännisiä. Toisaalta inhoan helvetisti sellasia tiukkapipoja jotka änkeää itsensä sellaseen seuraan jossa muut juo ja sitten seisotaan naama vitunnorsulla ja ”joo on mulla hauskaa””juon tän veden ja meen tonne nurkkaan murjottaan ja ennen kaikkea TAIVASTELEEN ihmisten juomista.” Sori tässä tuli vähän avautumista.

 16. Aivan tismalleen samat ajatukset on mullakin. Aina kun viikonloppu lähenee niin saa aina saatana selitellä kun ei kiinnosta lähtee dokaamaan. Vittukun voisin itekin kirjoittaa yhtä hyvin kuin sinä! prkl!

 17. Hyvää tekstiä oli! Ihan tosipuhetta ja olen itsekin sitä mieltä, mitä moni sanoi, että monesti se piikittely ja kaikenmoinen pilailu sillä, ettet juo, on jonkinmoista kateutta. Itse treenaan päivittäin ja nautin siitä suuresti mutta saatan silloin tällöin ottaa, tosin nyt aion viedä noi juomahommat ihan minimiin. Mikään ongelma se ei ole ollut mutta tarkemmin kun ajattelee, niin kovin usein ei edes haluta alkaa juomaan mutta seuran mukana menee. Heikko minä siinä suhteessa. Ei muutakun hyviä ja hikisiä reenejä ja raitista joulunalkua niin Metallisydämmelle kuin kaikille muillekin!

 18. Henna: Eihän se niin mene ettei alkoholia juodessa olisi hauskaa, onhan se, ainakin joskus. Varsinkin jos pysyn kohtuudessa. Mutta kyllä minulla voi hauskaa olla myös juomatta vaikka muut joisivatkin.Baarissa en käy selvänä (enkä juuri päissäänkään), paitsi keikoilla. Porissa Bar Kinossa on torstaisin erinäisiä bändejä keikoilla ja niitä tulee silloin tällöin käytyä tsekkailemassa, useimmiten selvinpäin.Anonyymi 1: ;)Anonyymi 2: Omassa lähipiirissä nyt ei onneksi ole juurikaan sellaisia jotka juomaan jatkuvasti houkuttelisivat. Sitäpaitsi kun on keskimäärin kolme viikonloppua kuukaudessa töissä, ei juurikaan tarvitse edes selityksiä keksiä :)Anonyymi 3: Viimeksi olen juonut juhannuksena, nyt on firman pikkujoulut tulossa ja siellä aion juopotella. Kyllä sitä siis täälläkin aina joskus juodaan, ei kuitenkaan liian usein 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta