Koulutusta, leffaa ja sitrulliinimalaattia…

Eilen oltiin koko työporukka koulutuksessa. Aamulla lähdettiin Ulvilasta ennen yhdeksää ja koulutus alkoi Raumalla kymmeneltä… aikainen herätys siis taas…

Veti hiukkasen tiukille tuo ehtiminen, joten vapaita paikkoja ei liiemmälti auditoriossa ollut kun saavuttiin paikalle… vapaata oli vain etupenkissä…

Puoli tuntia sinnittelin ja sitten oli pakko jo juoda evääksi otettu energiajuoma, oli nimittäin siinä ja siinä ettei alkanut kuorsaus kuulua etupenkistä… Syynä ei kuitenkaan ollut tylsä tai huono luento, vaan todella huonosti nukuttu edellinen yö. Pikkuhiljaa siinä sitten elämä alkoi voittaa ja silmät pysyä auki. Jotain saattoi ihan oikeasti jäädä mieleenkin kiintymyssuhdemalleista ja relaktiivisesta kiintymyssuhdehäiriöstä.

Välillä käytiin syömässä ja iltapäivällä juttu jatkui. Iltapäivä oli ihan mielenkiintoista, käytännönläheistä juttua.

Koulutuksesta siis selvittiin henkissä, ainakin jotenkuten. Kotikulmille palattuamme suuntasin suoraan Kaupungille. Olin nimittäin päättänyt mennä leffaan katsomaan Napapiirin sankarit.

Leffan alku oli aivan järkyttävä. Jasper Pääkkönen väänsi monologia lapin murtheella… Tai yritti. Omaan korvaan se ainakin kuulosti heikolta… Alusta kun päästiin liikkeelle ja elokuvaan tuli menoa, sitä riitti loppuun asti ihan mukavasti eikä murrekaan enää häirinnyt. Muutamat ihan hyvät naurutkin elokuvasta sai. Ei siis ihan susipaska leffa.

 

Sitten vielä hiukan lisäravinnejuttua…

Luin Probodysta Anssi Mannisen kirjoittaman artikkelin Sitrulliinimalaatista ja kiinnostuin tuosta uudesta lisäravinteesta kovasti.

Sen verran tieteellistä tekstiä tuo oli suurimmaksi osaksi, ettei tällainen tavallinen tallurainen siitä kauheasti ymmärtänyt. Sen verran nyt kuitenkin, että Sitrulliinimalaatti toimii arginiinin tapaan typpioksidin tuotannossa, eli käsittääkseni lisää pumppia ja sarjakestävyyttä. Sitrulliinimalaatti on ilmeisesti kuitenkin huomattavasti tehokkaampaa ja toimivampaa kuin arginiini. Sitrulliinimalaatin on nimittäin havaittu lisäävän arginiinin määrää verenkierrossa paremmin kuin itse arginiinin. Se taas perustuu siihen että ”sitrulliini ei indusoi arginaasientsyymiä, vaan pikemminkin estää sen toimintaa. Arginaasi muuttaa arginiinin ornitiiniksi ja ureaksi. Sitrulliini siis lisää veren arginiinipitoisuutta tehokkaammin kuin itse arginiini.” Tuostahan nyt en mitään ymmärtänyt, mutta sen verran tutkimukset sitrulliinin toimimista tukevat, että pakkohan se on kokeilla jos siitä vaikka olisi itsellekin jotain hyötyä…

Pistinkin jo Astmista tuota Sitrullinimalaattia tilaukseen. Raportoin sitten täällä kun tulokset salilla pamahtavat aivan uudelle tasolle sitrulliinimataatin ansiosta.

 

Astmiin oli tullut muitakin uusia Primaforcen tuotteita tuon Sitrulliinimalaatin ohella. Käykääpä tsekkaamassa! TÄSTÄ suoraan sitrulliinimalaattiin, TÄSTÄ muihin Primaforcen tuotteisiin. Lokakuun loppuun postikulut 5 euroa ja yli 65 euron tilaukset postikuluitta!

Ai niin, eilen pamahti paino uusille kymmenluvuille 🙂

kapalat_005
Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta