Elämä on kuin sarjakuvaa…

…mutta sarjakuviakin on monenlaisia. Millaista on sinun elämäsi?

Oletko puhelinkopissa vaatteensa vaihtava supersankari?

Vai oletko ennemminkin unta ja lasagnea rakastava karvapallo?

Vaiko muistuttaako puolisosi läheisesti sikaa?

Olkoon elämäsi millaista sarjakuvaa tahansa, muista aina lukea sitä hymy huulilla. (Päivän filosofinen ajatus)

Nyt on aika jättää kaikenlainen filosofia ja keskittyä itse sarjakuviin. Itse olen pienestä asti lukenut paljon sarjakuvia. Jostakin syystä tuo harrastus on kuitenkin jäänyt vähäisemmäksi mitä vanhemmaksi sitä on tullut. Onko tämä nyt sitä aikuistumista? Jos on, en halua aikuistua! Kapinoin aikuistumista vastaan ja alan taas lukea enemmän sarjakuvia!

Mistä tuo sarjakuvainnostus sitten sai alkunsa? No mistäpä muustakaan kuin Aku Ankasta. Sitähän kaikki Suomen lapset lukevat jo ennen kuin oppivat lukemaan.

Minulle Aku Ankka tilattiin kun olin neljän vanha. En tosin osannut tuolloin vielä lukea, mutta isäni luki minulle Akuja ääneen. Aku Ankka toimikin suurimpana innoitajanani oppia itse lukemaan (ei sillä että isän lukemisessa olisi jotain vikaa ollut…).

Kun koulu alkoi, aloin kantaa kirjastosta sarjakuvia kotiin. Silloin tuli luettua paljon Lucky Lukeja, Asterixeja ja Tinttejä. Toki Aku Ankka kulki edelleen koko ajan niiden rinnalla. Jonkin verran tuli luettua myös supersankarisarjakuvia. Tuohon aikaan parhaita olivat pitkiä tarinoita sisältävät sarjakuvat. Myöhemmin, voisiko sanoa aikuis-iällä olen tykästynyt enemmän lyhyisiin sarjakuvastrippeihin. Kyllähän Karvista ja Lassia ja Leeviä tuli lapsenakin luettua, mutta nyt on tullut monta loistavaa uutta strippisarjakuvaa.

Noista uusista suosikeista on mainittava Kirjoileva siili, joka vei minut mukanaan jo silloin kun sitä julkaistiin ainoastaan netissä. Nyttemminhän Kiroilevasta siilistä on tullut muoti-ilmiö, on siili-kalsareita, siili-vihkoja ja siili-lakanoita. Sarjakuva on onneksi edelleen pysynyt hyvänä 🙂

Toinen loistava uudehko sarjakuva on Fingerpori. Fingerporissa viljellään paljon puujalkavitsejä ja nehän uppoavat minuun kuin häkä 🙂 Kaikki julkaistut Fingerporit löytyvät Helsingin Sanomien sivuilta.

Helsingin Sanomien sivuilla julkaistaan myös toista uutta suosikkiani, nimittäin Wulffmorgenthaler:ia

Mahtavia ovat myös itsemurhapuput. Tässä sarjakuvassa puput keksivät mitä erilaisempia tapoja itsemurhille. TÄÄLTÄ löytyy osa pupujen itsemurhista.

Perinteistä Karvista parempia ovat mielestäni Karviset ilman Karvista. Mahtavan häiriintyneitä sarjakuvia 🙂 Lisää löytyy TÄÄLTÄ

Kyllähän noita pitempiäkin sarjakuvia tulee edelleen aika-ajoin lueskeltua. Enää ei oikein Lucky Luket ja Asterixit iske. Jos pidänkin paljon lyhyistä, hauskoista sarjakuvastripeistä, nautin myös pitkistä, synkistä sarjakuvista. Parhaimpina mainittakoon Sin City ja Batman Black and White -sarjakuvat.

Mikäli joku muukin jaksaa vielä lukea sarjakuvia tai tekee mieli päästä hetkeksi takaisin lapsuuteen, tässä siihen mahdollisuus: TÄÄLTÄ voit tilata itsellesi ilmaiseksi neljä numeroa Aku Ankkaa! Täyttele tilauslomake niin posti kiikuttaa lokakuussa sinulle luettavaa! Jos itseä ei Akun toilailut kiinnosta, voit tehdä vaikka päivän hyvän työn ja tilata Aku Ankan ilahduttamaan naapurinpojan arkea 🙂

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta