Jättisuurikesäleffapäivitys

Kesäloma oli ja meni ja nyt alkaa tuntua siltä että kesä alkaa olla muutenkin takanapäin. Nyt taitaakin olla aika vetää kesä pakettiin katsottujen leffojen osalta. Teatterissa ei kovin montaa leffaa tullut käytyä katsomassa, mutta kotona taisin tuijotella leffan poikineen…

Tässä ne tulee, ainakin suurin osa ja suurinpiirtein katsomisjärjestyksessäkin vielä 🙂

Päätin kesän aluksi alkaa lukea taas kertaalleen Harry Potter -kirjoja läpi (aika monetta kertaa…) Päätin samalla että katson aina kirjan luettuani kyseisen kirjan pohjalta tehdyn leffan. Kesän aikana ehdin lukea ja katsoa kolme ensimäistä osaa. Nyt on neljäs kirja menossa kovaa vauhtia… Tarkoitus on tahdittaa lukeminen/katsominen niin, että viimeinen kirja on luettu sopivasti loppuvuodeksi kun uusi Harry Potter -leffa tulee teattereihin.

kesälomaleffat (2)

Hankin tässä jokin aika sitten paljon kohutut Stieg Larsenin Millenium-trilogia -leffat. Nyt kesälomalla ne tuli katsottua peräkkäisinä iltoina. Oikein viihdyttäviä leffoja, kyllä sitä naapurimaassa osataan! Ensimmäinen (Miehet jotka vihaavat naisia) oli mielestäni paras, jotenkin yhtenäisin ja ”kiintein” kokonaisuus. Viimeinen (Pilvilinna joka romahti) oli mielestäni joukon heikoin, tosin oikein hyvä sekin. Olisikohan Potterien jälkeen aika lukea tuo Millennium-trilogia kirjoina…

kesälomaleffat (5)

Seuraavaksi tuli katsottua hiukan erilaista leffaa, nimittäin Ninja Assassins. Pikkupoikana tykkäsin yli kaiken ninja-leffoista. Eihän niitä kovin vakavissaan voinut ottaa, kuten ei tätäkään. Ihan hyvää verenroiskeista toimintamäiskettä se kuitenkin tarjosi.

kesälomaleffat (9)

Seuraavaksi katsottiin Paulan kanssa Sergio Leonen legendaarinen ”Dollari trilogia” eli Hyvät, Pahat ja Rumat, Vain muutaman dollarin tähden ja Kourallinen dollareita. Nuohan ovat kaikki loistavia elokuvia, mutta kyllä ylivoimaisesti paras on tietenkin Hyvät, Pahat ja Rumat. Ei sellaista tunnelmaa yksinkertaisesti enää saada elokuviin.

kesälomaleffat (7)

Noiden Leonen elokuvien jälkeen piti ehdottomasti katsoa vielä hiukan uudempi, mutta melkein yhtä hyvä lännen elokuva, nimittäin Armoton. On se Clintti vaan äijä!

kesälomaleffat (8)

Seuraavaksi päätettiin katsoa pari pitkään hyllyssä katsomista odottanutta leffaa. Ensimmäisenä Way of War, jossa Cuba Gooding Jr. esittää salamurhaajaa joka lähtee kostamaan kokemaansa vääryyttä. Aika mitäänsanomaton elokuva.

Samaa ei voi sanoa Sinkkuelämää elokuvasta. Eihän tuo miehen katsottavaksi sovi ollenkaan. Joskus on kuitenkin katsottava tällaistakin jotta osaa sitten oikeasti nauttia niistä murha-tappo-väkivalta-elokuvista.

Seuraavaksi olikin sitten kauhun vuoro. Frontier(s) oli melkoisen raakaa touhua. Se ei niinkään perustunut kauhun ilmapiirin luomiseen, vaan enemmänkin shokeeraamiseen. Samaan tyyliin kuuluvat elokuvat Marttyyrit ja Inside. Niissäkin kauhun ilmapiirin sijasta mässäillään ultraväkivallalla ja kiduttamisella.

Haunting in Connecticut taas oli juoneltaan perustouhua. Perhe muuttaa taloon, jossa on tapahtunut kauheita ja uusia asukkaita vainoavat vanhojen haamut. Ihan kohtalainen elokuva, joskin vailla mitään uutta.

kesälomaleffat (4)

Kauhusarjaa jatkettiin vielä Strangersilla. Omasta mielestäni Strangers oli todella onnistunut elokuva, jossa ensin luotiin todella painostava ja kauhistuttava ilmapiiri, joka sitten lähti pikkuhiljaa purkautumaan. Elokuva piti minut vahvasti otteessaan ja jätti mahtavan fiiliksen pitkäksi aikaa jälkeenpäin. Niin elokuvan minun mielestäni pitääkin tehdä, nimittäin herättää tunteita.
Vastapainoksi sitten pahakyttä-pahempikyttä -touhua Street Kingsin voimin. Ihan hyvä elokuva korruptoituneista poliiseista, jotka menevät lopulta liian pitkälle…

kesäleffat 001

Benjamin Button on kyllä mahtava elokuva, se oli katsottava jo toiseen kertaan. Yhtään en häpeä kertoessani että leffan loppupuolella olen ollut molemmilla kerroilla tippa linssissä. Tämä oli tosiaan toinen kerta kun katsoin Buttonin ja edelleen se oli yhtä koskettava. Loistava elokuva!

Välillä päätin katsoa yhdet lempileffoistani taas kertaalleen. Onhan edellisestä kerrasta jo melkein puoli vuotta… 🙂 Kysessä siis Batman Begins ja Dark Knight. Aivan mahtavat elokuvat.

kesälomaleffat (11)

Seuraavaksi katsottiin pari kohtalaisen uutta hankintaa, nimittäin Day Zero ja From Paris with love. Day Zerossa seurataan kolmen sotaan kutsutun kaveruksen viimeisiä päiviä ennen lähtöä. Jokainen suhtautuu lähestyvään lähtöön eri tavalla. Mielestäni hieno kuvaus erilaisista ihmistyypeistä. Hahmot oikeasti kehittyvät tässä elokuvassa. Elokuva herätti yhden kysymyksen, osaako ”Frodo” oikeasti näytellä!?!

From Paris with love kuuluu siihen mahtavaan ”tulen ja tapan kaikki” elokuvatyyppiin. Tämän elokuvan alkaessa on parempi heittää aivot, ei narikkaan, vaan ihan kämpän ulkopuolelle. Luvassa on nimittäin puolitoista tuntia teurastusta a’la John Travolta. Ihan mukavaa väkivaltaviihdettä siis 🙂

kesälomaleffat (6)

Lisää kohtalaisen tuoretta leffaa tarjosi Brooklyn’s finest. Taisi olla vielä katsomista edeltävällä viikolla Porissa elokuvissa… Leffa lähti käyntiin todella verkkaisesti. Siinä seurattiin kolmea New Yorkin poliisia erillisissä tarinoissaan. Richard Gere oli juuri eläkkeelle jäämässä oleva vanha ja kyyninen poliisi, Ethan Hawke on nuori rahahuolissaan pyöriskelevä huumepoliisi ja Don Cheadle syvälle huumejengiin soluttautunut poliisi. Hitaan alun jälkeen leffan lopussa erilaisten poliisien tarinat risteävät. Loppu oli mielestäni erittäin hyvä eikä leffa muutenkaan mielestäni huono ollut, hiukan hidastempoinen vaan.

The Box oli melkoista kuraa. Alku oli lupaava, mutta mitä pidemmälle elokuva eteni sitä huonommaksi se meni. Elokuvan sinänsä mielenkiintoinen idea oli, että perheelle tarjottiin miljoonaa dollaria, jos he painavat mystisen laatikon nappia. Napin painaminen aiheuttaa jonkun perheelle tuntemattoman ihmisen kuoleman. Tähän mentiin kuitenkin sotkemaan mitä kummallisempia juonenkäänteitä, avaruusolentoja yms. Lopputulos oli jotakin ihan hirveää.

Seuraavaksi katsottiin kevennykseksi komedia Wild Hogs. Leffa kertoo neljästä keski-ikäisestä kaveruksesta, jotka jokainen ovat jollakin tavalla tyytymättömiä elämäänsä. He päättävät lähteä moottoripyörineen reissuun. Reissulla he luonnollisesti tapaavat homon moottoripyöräpoliisin, suututtavat oikean moottoripyöräjengin ja pelastavat pikkukaupungin. Ihan onnistunut komedia, naurahdin kaksi kertaa.

Sitten oli vuorossa loistavilla näyttelijöillä (Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix) tähditetty We own the Night. Siinä poliisisuvun mustalammas joutuu valitsemaan puolensa kun rosvokaverit ampuvat poliisiveljeä. Ladukas elokuva laadukkailla näyttelijöillä.

kesälomaleffat (12)
 

Sitten alkoi gangsterileffaputki. Ensimmäisenä Rise of the footsoldier, jossa seurataan brittiläisen jalkapallohuligaanin nousua rikollismaailmassa. Mukava leffa, joskaan ei mitenkään erikoinen ja jää selvästi parempiensa (esim. Football Factory) varjoon.

Seuraavana takuuvarma loistoleffa The Departed. Yksi parhaista ohjaajista ja loistonäyttelijät, lopputuloksena erinomainen elokuva. Jos et ole nähnyt, katso!

kesälomaleffat (3)

Vielä yksi leffa ennen varsinaista loppuhuipennusta, nimittäin American Gangster. Denzel Washington tekee taas takuuvarmaa työtä rikollispomona, jonka nousua ja tuhoa elokuvassa seurataan.

kesälomaleffat (10)

Ja sitten kesäleffaputken loppuhuipennus, nimittäin kaikki kolme Kummisetä-elokuvaa yhteenmenoon katsottuna! Kummisetämaraton aloitettiin iltakuudelta ja lopetettiin yöllä neljältä. Se on kokemus, joka pitää jokaisen kokea kerran elämässään (itselleni tämä oli jo neljäs kerta). Kertakaikkiaan mestarilliset elokuvat!

kesälomaleffat

Siinä sitä oli leffa poikineen 🙂 Saattoihan tuosta jokunen leffa unohtuakin…

Mitäs leffoja te olette katselleet kesällä? Mikä oli kesän paras leffa? Laittakaapa omat leffasuosituksenne tuonne kommenttilootaan.

Laitetaanpa vaikka kaikkien leffasuosituksensa laittaneiden kesken arvottavaksi uusin Body-lehti. (Lehti saattaa olla hiukkasen ryppyinen, se kun on kulkenut kesälomalla mukana matkalukemisena…)

 
Lehti arvotaan kaikkien tähän kirjoitukseen kommentoineiden kesken sunnuntai-iltana ja voittajan ilmoitan maanantai aamuna.
 
Porin Pulsilla on muuten viikonloppuna avoimet ovet, sinne vaan kaikki Porin ja lähiseudun asukkaat viikonloppuna treenailemaan!
 
Ovet on avoimet 11:sta 15:aan. Kuntosalin lisäksi pääsee kokeilemaan jumppaa jos jonkinlaista Zumbasta S.W.A.T.iin! Itse aion käydä lauantaina vetäisemässä jalkatreenin ja sunnuntaina olkapää/hauistreenin. Nähdään Pulsilla!
 
Metallisydän

11 vastausta artikkeliin “Jättisuurikesäleffapäivitys”

  1. Täytyy kyllä nostaa jälleen hattua miehelle, kun oot onnistunut näin mielenkiintoista tekstiä taas suoltamaan! 😉 Itse en oikein muista mitä elokuvia kesällä on tullut katseltua. Leffoissa tuli ainakin väijyttyä The Expendables ja se ainakin oli kovaa aivot narikkaan-mättöä.

  2. Top Gun tuli katsottua kaksi kertaa kesän aikana! Romanttisia komedioita myös, joiden nimiä en nyt muista. Hameväelle ei kelpaa action leffat ainakaan tääläpäin./Syrjis

  3. En tiedä uppoaako kohteeseen, mutta vaikuttava, huikea, jokaisen kulutetun minuutin arvoinen elokuva oli Aavikon Kukka. Vielä ei ole saatavilla DVD:llä, mutta kun tulee, suosittelen hankkimaan. :)Kiitos taas monista hyvistä leffavinkeistä! Flunssa tekee kovaa vauhtia tuloaan, tänään kun pääsee töistä voi aloittaa leffamaratonviikonlopun. Taskusta löytyy onneksi 20 euron lahjakortti Makuuniin.. 😀 mikä sattuma!

  4. Titaanien taistelu tuli katsottua tuossa alkukesästä. Kivat efektit oli ja historiaaki tuli opittua. Suosittelen kaikille!!//Järvis

  5. Kesän aikana tuli katsottua melko vähän elokuvia mutta kun sitten alkoi loppu kesä häämöttämään niin alkoi myös elokuva hammasta kolottamaan. Ilmeisesti Metallisydän ei tarkoita elokuva tsydeemeillä ns. aikuis viihdettä ( teresa Orlowski foxy lady 4 jne.)jota tietenkin tulee imettyä lähes päivittäin=). Mutta virallisesti ajateltuna mietein mikä olisi sellainen elokuva mikä on herättänyt VAUDE tuntemuksia elokuvan lopussa ja sellainen oli ehdottomasti The Others (Nicole Kidman) aivan mieletön loppukäänne, SUOSITTELE!!!!!Nimimerkki Karppa The GREAT

  6. Oletko ehtinyt kesällä muuta tehdä kuin elokuvia katsoa? Katsoin minäkin muutaman, mutta en sentään noin paljon. Paras oli Suljettu saari, mutta sen oletkin jo nähnyt. Katso vaikka uudelleen:)samppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta