Herkkukokkinurkkaus

Tällä kertaa Metallisydämen keittiössä ei tehdä mitään bodarien dieettiruokia. Tällä kertaa keskitytään erittäin epäterveelliseen, paljon hiilaria sisältävään herkkujälkkäriin.

Tällä kerralla Metallisydämen kokkikerhossa väännetään köyhiä ritareita!
Ensin otetaan kippo, johon rikotaan yksi kananmuna, lorautetaan hiukkasen maitoa, heitetään ruokalusikalinen sokeria ja hyppysellinen vaniliinisokeria. Ainekset sekoitellaan hyvin.
Otetaan muutama pala paahtoleipää, jotka kostutetaan kunnolla aiemmin tehdyssä seoksessa. Kostutetut paahtoleivät paistetaan pannulla voissa mukavan kullanruskeiksi molemmilta puoliltaan. Parempaa tulee toki pullasiivuista mutta sellasia kun ei ollut saatavilla, jouduin tyytymään paahtoleipään…
Leipien päälle laitetaan mansikkasosetta ja kermavaahtoa.
Herkutellaan välittämättä suurista kalorimääristä.
Metallisydän

7 vastausta artikkeliin “Herkkukokkinurkkaus”

  1. Nami! Mää tykkää iten enemmän ranskanleipään (saako sitä edes enää?) tai paahtoleipään kuin pullaan tehtynä. Eikä tuommoisessa minisatsissa edes mitään huikita kalorimääriä tuu! Mukavaa kesäjatkoa sinnekin, on ainakin kelit kohdillaan! – Nadja

  2. Tuli mieleen päiväkotiajat, kun kattelin Huvituttia (sitä ihme konsertti-laululeikki-tuttiritari-juttua, jos kukaan vielä muistaa) ja äiti paistoi näitä meille lapsille jälkkäriksi ^^ Meillä käytettiin vähän kuivahtaneita pitkosiivuja, äiti kun on leipuri ja noita jää aika useastikin yli. Päälle tosiaan kermistä ja hilloa/marjasosetta/sokeria, niin herkkuhetki on taattu!♥

  3. Nadja: Kiitos kiitos, kai ne alkaa ilmat lämmetä kohta siellä pohjosessakin? ;)insensibility: Jep, herkkua on, eikä vaikeeta valmistaa edes tällasen epäkokin 🙂

  4. Tässä yksi vinkki paahtoleivän käyttöön: 1.voita pannuun tiriseen 2.Juomalasi kouraan ja sillä pyöräytetään leivän keskelle reikä 3.kääntele voissa pannulla paahtoleipä molemmin päin että voisula tarttuu pintaan 4.laita leipä pannulle ja säre kananmuna keskelle ja paista molemmin puolin ja herkku on valmis.Ei todellakaan dietti evästä vaan se maku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta