Metallisydämen kokkinurkassa jauhot pöllyää

Taas on aika vetää kokinhattu päähän ja lähteä kokkaamaan Metallisydämen kanssa! Tällä kertaa leivotaan sämpylöitä 🙂
Sämpylätaikinaan tarvitaan seuraavat ainekset:
4 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 dl maitoa
liraus öljyä
Ensimmäiseksi sekoitetaan kulhoon kaurahiutaleet, jauhot, suola ja kuivahiiva .
Seuraavaksi lisätään lämmitetty maito ja vaivataan koko homma taikinaksi. Saattaa olla että jauhoja pitää hiukan lisätä jotta taikinasta tulee sopivan kimmoisa. Lorautetaan hiukkasen öljyä, jotta taikina irtoaa helpommin käsistä ja kulhon reunoista.
Annetaan taikinan nousta liinan alla puolisen tuntia.
Laitetaan uuni lämpenemään 220 asteeseen ja aletaan pyöritellä taikinasta sämpylöitä. Kun sämpylät on pyöritelty, annetaan taas nousta liinan alla sen aikaa että uuni tulee valmiiksi.
Laitetaan sämpylät uuniin noin 15 minuutiksi. Kurkitaan välillä ettei sämpylät pala. Otetaan pois kun pinta on mukavasti hiukkasen ruskea.
Asetetaan kauniisti leipäkoriin.
Siinä tämän kerran kokkaukset. Ensikerralla tehdäänkin sitten jotain herkkuja…
Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Metallisydämen kokkinurkassa jauhot pöllyää”

  1. Herkullisen näkoisiä ovat sämpylät.Voisiko Paula joskus tehä vierailupostauksen tänne ja kertoa kuulumisiaan (lue: hauskoja kommeluksiaan)? 🙂

  2. Kyllä tuo Paula lupaili että jossain välissä saattaisi hyvinkin jotain kirjoitella… saapa nähdä :)Ruttonalle: Hyviähän nuo oli… itsetehdyissä on vaan se vika, että ne kuivahtaa aika nopeesti, parin päivän päästä ei oo enää niin hyvää…

  3. et sä noita sämpylöitä leiponut vaan paula se oli….vai kuka leipoi…

  4. Kyllä se oli Metallisydän itse joka nuo pikkukätösillään leipoi :)Olin itseasiassa töissä yövuorossa kun nuo leivoin lapsukaisille aamupalaksi. Pussillisen toin niitä sitten myös kotiin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta