Hero of the day IV

Tällä kertaa Hero of the day -sarjassa on vuorossa TV-sarjat. Kerrottakoon alkuun, että en katso ollenkaan TV:tä. Siis en mitään. (no joo joo, Täydellisiä naisia joskus…) Sarjat katson DVD:ltä sitä mukaa kun ne kyseisessä muodossa ilmestyvät. Haluan nimittäin katsoa aina useamman jakson yhteen menoon. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin odotella viikon verran aina uutta jaksoa. DVD:ltä sarjaa voi katsoa omaa tahtiaan juuri niin monta jaksoa kerralla kuin haluaa.
Minulla on monia TV-sarjasuosikkeja. Niitä on mahdotonta laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta jos vaikka lähdetään siitä, minkä sarjan olen katsonut useimmiten, on ykkösenä ehdottomasti Frendit.

Silloin kun vielä katsoin TV:stäkin jotakin, oli Frendit ehdoton suosikkini, kaikki jaksot taisi tulla telkkarista tuijotettua. Heti kun sarja ilmestyi DVD:llä, ostin kaikki boksit ja olen ne DVD:ltä katsonut sen jälkeen viidesti. Nyt aloitettiin Paulan kanssa juuri kuudes kierros 🙂
Se on kumma miten tuo sarja saa minut nauramaan ja hyvälle tuulelle, yleensä kun komediaelokuvat saavat minut korkeintaan tuhahtamaan. Jokin tässä sarjassa vaan on niin kertakaikkisen erinomaista.
Toinen useaan kertaan läpikatsottu sarja on Tankki täyteen.
Tämä sarja tuli katsottua jo lapsena. Silloin se nauhoitettiin videolle ja videonauhat katsottiin lähes puhki. Myös Tankki täyteen oli sellainen DVD-julkaisu, joka piti hankkia heti sen ilmestyttyä. Osaan vieläkin monen lempikohtaukseni vuorosanat ulkoa.
Sitten unohdetaan komediat ja mennään draaman puolelle. HBO:lta löytyy useampiakin erinomaisia TV-sarjoja. Niistä legendaarisin on varmasti OZ eli Kylmä rinki.

Kylmä rinki oli aikanaan ultraväkivaltainen ja muutenkin aivan erilainen sarja kuin muut. Koskaan ei tiennyt kuka tulisi alkavassa jaksossa kuolemaan, päähenkilöitäkään ei säästelty. Adebisin kuolema oli ainakin itselleni melkoinen isku, yksi suosikeistani oli poissa… Eipä silti, mahtavia hahmoja oli sarja täynnä.
Kylmä rinki on sarja, jota varten ostin ihan oman DVD-soittimen. DVD-boksit nimittäin piti tilata Jenkeistä kun niitä ei piiiitkään aikaan täällä meillä julkaistu ja nuo jenkkiversiot kun tarvitsivat aluekoodittoman soittimen.
Toinen HBO:n aivan mahtava sarja on The Wire eli Langalla 

Taas sarja, joka on täynnä mitä mahtavampia hahmoja ja jonkin verran samoja näyttelijöitä kuin Kylmässä ringissä. Langalla ei ole tavanomainen poliisisarja, jossa hyvät poliisit jahtaavat pahoja rosvoja ja lopuksi saavat rosvot vankilaan. Langalla-sarjassa hyviksiä ja pahiksia löytyy molemmilta puolilta. Myös tässä sarjassa yhden suosikkihahmoni kuolema aiheutti lähes masennusta, jätetään kuitenkin kertomatta kenestä on kyse jos joku ei ole sarjaa nähnyt…
Langalla on sarja, joka on pelastanut minun mielenterveyteni menossa olevien jalkapallon MM-kisojen aikana. Aina kun Paula on katsellut jalkapalloa, olen minä vetäytynyt toiseen huoneeseen katselemaan Langalla-sarjaa. Hauskaa oli muuten huomata nyt sarjaa katsoessa miten siellä hyvin usein tuli tutunmerkkisiä vaatteita vastaan. On tainnut tuo Ecko olla melko kova juttu Jenkeissä jo 2000 luvun alkupuolella…

Vielä pitää mainita yksi loistava TV-sarja, nimittäin Band of Brothers.

Parempaa sotasarjaa ei ole eikä tule ja kyllä tälle sarjalle kalpenevat useimmat sotaleffatkin. Mahtava ”minisarja” jonka kymmenessä osassa seurataan Yhdysvaltain 101. maahanlaskudivisioonan E-komppanian vaiheita ennen toista maailmansotaa ja sen aikana.
Toki on paljon muitakin loistavia TV-sarjoja, mutta tässä on oma kärkiviisikkoni. Jos joku ei ole johonkin näistä vielä tutustunut, suosittelen ehdottomasti tutustumaan!
Kertokaapa mitkä on teidän lempparisarjoja. Kaikkien tähän kirjoitukseen kommentoineiden kesken arvotaan kerran läpiluettu Episodi-elokuvalehden uusin numero. Osallistumisaikaa on sunnuntai-iltaan asti, jolloin arvon voittajan.
Metallisydän

11 vastausta artikkeliin “Hero of the day IV”

  1. Omista suosikeistani löytyy kanssa Frendit. Lisäksi hyviä on Heroes ja Lost.T: Tauski

  2. Frendit on meilläkin kaikki. Ja tankki täyteen tuli päivitettyä paikallisessa kesäteatterissa tänä ja viime kesänä–> vedet silmissä naurettiin.T. SaTa

  3. Sorri vaan, mutta Lost oli lost parinkolmen jakson jälkeen, eikä syytä… mutta Perhe on pahin -sarja, siinä on sitä jotain…!!! pal ps. onnea uudelle autolle !

  4. Band of Brothers ja Oz ovat täälläkin kärkipäässä.. Lisäksi Seindfield ja Kuuma Piiri niminen poliisi-sarja.

  5. Tauski: Niin Heroesia kuin Lostiakin on kyllä tullut katseltua, mutta omalla listallani ne ei kyllä löydy kärkipäästä :)SaTa: Luinkin jostain että Tankki täyteen olisi sovitettu teatterille. Uskaltaiskohan sellasen mennä katsomaan, raiskannut ne on sen kuitenkin…pal: Oliko se tuo Perhe on pahin missä oli se Archie Bunker…? Ei se Frendeille pärjää!Tomi: Kuuma piiri! Legendaarista! Siinä on Michael Chiklis hiukan erilaisessa poliisiroolissa kuin Shieldissä 🙂

  6. BoB ja OZ on kovuutta. Lisäksi on tullut katseltua Housea, The Sopranosia, The Officea, Lostia, The Wirea ja Pakoa. Ja pakko myöntää, vaikka vähän hävettääkin, että O.C. oli myös yksi suosikkisarja. Niin ja tietenkin Salkkarit sekä Pasila. =D

  7. Sopranos, House M.D, The Big Bang Theory ja Madventures!!! Noihin ei voi jäädä ku koukkuun.

  8. Sakke: Pasila on kyllä erinomainen :)B: Sopranosit on kyllä kanssa tullut katottua, oikein hyvä sarja sekin, samojen tekijöiden Mad men ei oikein iskenyt. Kai se Sopranosin juttu oli se mafia, mafialeffoistakin olen aina tykännyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta