Lempivuodenaikani

Tykkään syksystä, sen pimeydestä ja synkkyydestä, mutta vielä enemmän tykkään kesästä ja sen lämmöstä. Lempivuodenaikani on kuitenkin se yhden viikon mittainen hetki keväällä kun lehdet puhkeaa puihin ja aurinko alkaa todella lämmittää, siis juuri takana oleva viikko.

Silloin on ihan mahtavaa lähteä lenkille ihastelemaan talven jäljiltä heräävää luontoa, haistelemaan raikasta kevään tuoksua ja nauttimaan lämpimästä tuulenhenkäyksestä.

Ikäväkseni en vaan tänä vuonna ehtinyt juurikaan nauttia tuosta lyhyestä hetkestä. Juuri viimeviikolla piti muuttaa, kantaa tavaroita, järjestellä ne uudessa kämpässä paikoilleen, rakentaa leffoille hyllyt seinään, laittaa lamppuja kattoon ja tauluja seinään ja viimeisinä vapaina hetkinä yrittää paniikissa lukea torstaina olleeseen tenttiin… (hylätty siitä tulee, ei voi mitään…)

Oikeastaan tajusin kesän tulleen vasta siinä vaiheessa kun muutto oli suurimmaksi osaksi hoidettu ja huomasin nurmikon kaipaavan leikkaamista niin vanhan kuin uudenkin asunnon pihassa. Se oli ehkä ainoa hetki viimeviikolla kun pääsin todella nauttimaan tuosta lämmöstä. Nurmikon leikkuu on muuten meillä minun hommani, tykkään vastaleikatun nurmikon tuoksusta. On ihanaa istua nurmikon leikkuun jälkeen pihakeinuun kylmän Pepsi Max-lasillisen kanssa ja nuuhkia vastaleikatun ruohon tuoksua…

On kyllä mahtavaa että kesä on tullut! Vielä muutamat viimeiset kamat ulos vanhasta asunnosta, loppusiivous ja sitten voi alkaa nauttia täysillä näistä muutamasta kesäkuukaudesta ja niiden harvoista lämpimistä päivistä! Samalla voi naureskellen muistella tätä.

Metallisydän

3 vastausta artikkeliin “Lempivuodenaikani”

  1. Täytyy kyllä sanoa, että ite en ole yhtään kesäihminen, mutta juurikin tää kuvailemasi viikko on aivan mahtavaa! Alkuviikosta kävelin koirien kanssa pientä metsäpolkua, mitä aina kävelemme. Tällä kertaa kun katsoin kauemmas polun suuntaan mietin ”tänne on tullu viidakko parissa päivässä… MUN TAKAPIHALLA ON VIIDAKKO!!!”. On se nättiä…

  2. Viikon päästä on muuttokiireet ohi ja kuusi vapaapäivää. Toivottavasti sillon on myös hyvät säät niin pääsee aloittamaan lenkkeilyn oikein kunnolla nautiskellen luonnosta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta