Porin vahvamieskisat

Sunnuntaina järjestettiin Porissa vahvamieskisat. Pakkohan sinne oli paikalle päästä… Ehdin jo pelätä, etten pääsisi kisoja katsomaan, minulle nimittäin osui työvuoro sunnuntaille. Onneksi ei tarvinnut juurikaan töissä poikia houkutella kun jo oli innokkaita lähtijöitä kisoja katsomaan.
Päivä oli upea, aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta… sen kyllä huomasi seuraavana päivänä kun puolen päätä oli palanut… vieläkin on päänahka arkana.
Itse kisoissa oli lajeina farmarikävely, tukkipunnerrus, kilven kanto, maastavetoyhdistelmä ja rekanveto. Hienoa oli katsella kun vahvat äijät rehkivät ja kyllä siinä itselle tuli sellainen olo että hittoon koko dieetti, ei muuta kuin massaa keräämään! No jos nyt kuitenkin vedetään aloitettu dieetti loppuun…
Tukkipunnerrus oli hienoa katseltavaa, ukot aloittivat punnertamisen 110 kilosta. Itsehän en olisi varmaan saanut sitäkään nousemaan… Lajin voittaja nosti 160 kiloa, kahdesti vaikka yksi nosto olisi riittänyt 😉
Kuvassa Porilainen Topi Frifeldt
Myös kilven kanto oli kovaa hommaa, syliin otettiin 180 kiloinen metallikilpi ja sitä kannettiin mahdollisimman pitkä matka. Alkoi kyllä varmasti käsiä (ja koko kroppaa) hapottaa loppupuolella…
Taas asialla Topi Frifeldt.
Seuraavana lajina oli maastavetoyhdistelmä. Ensimmäisenä 230 kiloa auton akselissa, sitten tavallinen painonnostotanko jossa 250 kiloa, seuraavaksi fatbar-tanko jossa 270 kiloa ja viimeisenä farmarikävelypainot 180 kiloa / käsi. Nuo sitten piti nyppiä ylös yksi kerrallaan. Nopein veteli kaikki ylös noin 20 sekuntiin… Omaakin selkää alkoi pakottaa kun tuota katseli…
Nostamassa Porilainen Tino Raja
Viimeisenä lajina oli rekanveto. Tai kuorma-autohan tuo oli, painoa ilmoitettiin olevan 11 tonnia. Sitä ukot sitten kiskoivat 25 metriä.
Vetovuorossa Tino Raja.
Koko kisan voittaneella Juha-Matti Järvellä oli myös ehdottomasti upein loppusyöksy… ettei vaan olisi ennen vahvamiesuraa pelaillut pesäpalloa…

Upea päivä kokonaisuudessaan ja toi taas lisää treenimotivaatiota kun näki oikeasti vahvoja ukkoja tositoimissa! Tuli itseasiassa niin kova motivaatiopuuska että oli heti saatava uusia lisäravinteita tuomaan lisätehoa treeniin! Kävinkin heti maanantaina ostoksilla Fit4You:ssa…

Ostin BCAA-jauhoa ja kreatiinia. BCAA-jauhoa aion heittää treenijuomapulloon veden sekaan varmistamaan aminohappojen tasaisen saannin treenin aikana. Jaksaa sitten treenata paremmin eikä rauta tunnu niin painavalta 😉 Samalla saa Ulvilan pahanmakuiseen veteen mukavan appelsiinin maun.

Kreatiinia ostin kahden kilon ämpärillisen. Nyt voi aloittaa kunnon kreatiinitankkauksen ilman huolta kreatiinin loppumisesta kesken. Oli muuten todella edullista, vain 26,90 € kaksi kiloa! (tästä verkkokauppaan) Nyt ei tarvitse pihistellä annoskoossa… kai se 15 gramman ylläpitoannos päivässä silti tankkausvaiheen jälkeen riittää 🙂

Noita alan popsia heti Las Vegasin reissun jälkeen. Eiköhän sitä sitten taas saa revittyä itsestään hiukan lisää treenitehoja irti, jos vaikka joskus kasvaisi itsekin isoksi ja vahvaksi… 🙂

Ja lisää lisäravinteita on tulossa postissa, muunmuassa hiukan laihdutusvalmisteita ja treenibuusteria… niistä lisää vielä tällä viikolla!

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Porin vahvamieskisat”

  1. Muuten hyvä blogi mutta värien kanssa menee kyllä silmät ristiin,oletko ajatellut vaihtaa taustaa esim valkoiseksi ja tekstiä mustaksi niin olisi miellyttävämpi lukea?

  2. Kiitosta vaan :)Olen sen verran synkkä jätkä, että tausta pysyy mustana 🙂 Koitan jossain vaiheessa vaikka vaalentaa tekstiä hiukan, jos sitten olisi helpompi lukea.

  3. Pientä lisävinkkiä/ infoa tuohon BCAA:n käyttöön. Kliinisissä tutkimuksissa on havaittu että lisäämällä siihen vielä l-glutamiinia proteiinisynteesi ja typpitasapaino(nitrogen retention)tehostuu huomattavasti. Eli em aminohappojen käyttö tukee ”vapaiden aminohappojen poolia” lihaskudoksessa ja optimoi kehon mahdollisuuden kasvattaa kiinteää lihasmassaa…Erityisen tärkeitä nämä ovat maksimaaliselle lihasten kasvulle palautumiselle juuri sen takia, että keho ei itse pysty valmistamaan näitä aminohappoja.Sopiva suhdeluku näille on:L-Leucine 2,5000 mgL-Valine 1,500 mgL-Isoleucine 1,000 mgL-Glutamine 1,000 mgElite Traning Athletes:Intensiivisessä harjoittelussa lihasvoiman kehittymiseen ja maksimaaliseen palautumiseen suositellaan seuraavaa:0,17g BCAA + L-glut/lb bodyweight/day.Parhaat tulokset saadaan ottamalla annos ennen, treenin aikana, ja välittömästi treenin jälkeen (siis ennen palaria).Eli esim 180 paunainen kaveri tarvitsee 0,17g x 180 lbs = n 30g —> jolloin siis 10g ennen, treenin aikana, ja välttömästi jälkeen :)Itse olen tehnyt nin, et sekä BCAA:ta et L-Glutamiinia kumpaakin reilu ruokalusikallinen ja huiviin em aikoina… 🙂

  4. Vielä kreatiinista ”kaupan päälle hifistelijälle” :DBSN Cellmass, 960g/60 annostaCell Mass on suunniteltu nauttitavaksi heti harjoituksen jälkeen ja juuri ennen nukkumaan menoa. Lisää suorituskykyä ja nopeuttaa palautumista, sekä lisää lihasmassaa. Cell Mass sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän aminohappoja ja mineraaleja, sekä elektrolyyttejä. jotka imeytyvät nopeasti tankaten lihassolut, maksimoiden ATP-varastot ja täyttäen kasvavat lihaksesi.CELL MASS on suunniteltu tukemaan ja lisäämään:• Lihaskasvua• Palautumista harjoittelusta• Yön aikaista anabolismia• Lihassolujen uusiutumista• Lihasten kreatiini ja glutamiini varastojen täyttymistä• Voimaa ja kestävyyttä• Lihasten karnosiinipitoisuutta• Hidastaa väsymistä• Maitohapon bufferointia• Anaerobisen suorituskyvyn lisäämistä lihaksessa• Sisältää 4 uutta kreatiinivastinetta• Sisältää Cinnulin-PF (patentoitu) lisää insuliini herkkyyttäTuoteprofiili:AVPT (Advanced volumizing & performance technology, edistyksellinen kasvattaja- ja suoritusteknologia) (4250 mg): Patentoitu neljän kehittyneen kreatiinianalogin ja beta-analiinin sekoitus, joka on suunniteltu lisäämään kreatiinin kuljetusta, vastaanottoa ja vaikutusta, kiihdyttäen lihasten palautumista ja vetyionin torjumista. …jne, voitte itse lukaista ja tsekata tästä…http://www.wellneteus.fi/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/22072008-84475/Products/%22BSN%20Cellmass%20960g%22/SubProducts/834266002351Tuli hommattua pari purkkia tuota, ja testissä siis tällä hetkellä itselläni 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta