Hero of the day III

Aiemmissa Hero of the day -kirjoituksissa olen esitellyt idoleitani kehonrakennuksen ja musiikin parista. Tällä kertaa Hero of the day -sarjan kirjoitus on hiukan erilainen, tällä kertaa ei käsitellä henkilöitä vaan suosikkielokuviani.
 
Kuten blogiani lukeneet tietänevät, olen melkoisen elokuvahullu. Käyn elokuvissa melkein kerran viikossa ja kun en katso elokuvia teatterissa, katson niitä kotona. Omasta hyllystä löytyy useampia satoja DVD-elokuvia ja nyt uutena keräilykohteena parisenkymmentä Blu Rayta.
 
Mutta mitkä ovat ne kaikkien aikojen parhaat elokuvat Metallisydämen mielestä?
 
 
Ehdottomana ykkösenä on ollut jo viisitoista vuotta Pulp Fiction.
 
 
Pulp Fiction iski ilmestyessään 15-vuotiaaseen poikaan täysillä. Vieläkään en osaa sanoa mikä tuosta elokuvasta tekee kaikkien aikojen suosikkini, mutta en usko sille voittajaa löytyvän koskaan. Pulp Fictionin olen katsonut varmasti liki 20 kertaa. Kovasti toivon sen vielä joskus pääseväni katsomaan teatterissa oikealta valkokankaalta, taitaa tosin olla turha toive…
 
 
Toisena tulee Häjyt.
 
 
Häjyistä alkoi suomielokuvan nousu viime vuosituhannen lopulla. Häjyt on myös omasta mielestäni kaikkien aikojen paras kotimainen elokuva. Häjyt kävin katsomassa elokuvissa ja olen sen sittemmin katsonut liki yhtä monta kertaa kuin Pulp Fictionin.
 
 
Kolmantena tulevat Kummisedät, kaikki kolme.
 
 
Aivan loistavat elokuvat, jos et ole näitä nähnyt, olet jäänyt paljosta paitsi. Kunnon vanhanajan elokuvaa ilman suunnatonta kiirettä, jatkuvaa toimintaa ja erikoistehosteita. Kummisedät on katsottava kerran vuodessa, yhteen menoon yhden yön aikana.
 
 
Neljäntenä Dark Knight
 
 
Tykkäsin mielettömästi Batman Beginsista ja hiukan pelon sekaisin tuntein odotin Yön Ritaria, en uskonut jatko-osan mitenkään voivan pistää Batman Beginsia paremmaksi. Toisin kävi, Yön ritari iski kuin tuhat volttia. Yön Ritari on elokuva, jonka olen käynyt katsomassa elokuvissa kolmesti, se oli myös ensimmäinen saamani Blu Ray (yhdessä Batman Beginsin kanssa, juttua tuosta Paulan järjestämästä ylläristä täällä) Jos Pulp Fictionilla, Häjyillä ja Kummisedillä ei olisi etunaan tietynlaista ”klassikon” asemaa, olisi Yön Ritari saattanut havitella kaikkien aikojen parhaan elokuvan titteliä…
 
 
Viidentenä Sin City
 
 
Sin City on upein näkemäni elokuva. Elokuvissa sitä ensimmäisellä kerralla vain katsoi suu auki. Mahtavan synkkä, sarjakuvamainen elokuva. Seuraavalla viikolla oli pakko mennä katsomaan uudelleen. Paljon parempi kuin mitkään 3D:t. Jatko-osa on tulossa, sen suhteen on hiukan samanlaiset fiilikset kuin odotellessa tuota Yön Ritaria. Toivottavasti lopputuloskin on samanlainen 🙂
 
 
Seuraavana tulee The Crow
 
 
Mahtava elokuva nuoruusvuosilta. Tunnelma elokuvassa on todella hieno. Tästä elokuvasta lähtien olen tykännyt kostotarinoista, joissa päähenkilö tulee ja tappaa kaikki pahikset kostaakseen läheisensä kuoleman. Hyviä kostotarinoita on muitakin, mutta tämä on kyllä ylitse muiden. Tästä elokuvasta voi sanoa että pääosanesittäjä antoi elokuvalle kaikkensa. Jatko-osat ovat täyttä kuraa, mutta tämä ensimmäinen on klassikko. ”It can’t rain all the time”
 
 
Edellämainitujen lisäksi suosikkielokuviani ovat muunmuassa Fight Club, Gladiaattori, Reservoir DogsBraveheart, Hyvät, pahat ja rumat, Gran Torino ja monet monet muut. Todennäköisesti tästäkin kirjoituksesta unohtui joku todella hyvä ja tärkeä elokuva. Suosikeita on paljon ja niitä tulee koko ajan lisää 🙂
 
 
 
 
Kuten tarkkasilmäinen lukija saattoi huomata, komediaa ei minun suosikeistani löydy. Toki esimerkiksi Gran Torinossa komediallisiakin piirteitä löytyy, mutta pohjimmiltaan se on melko puhdas draama. Jokin siinä on, että komedia-elokuvat eivät minuun uppoa. Saatan kyllä nauraahekottaa ääneen Frendejä katsoessani, mutta komedia-elokuvat saavat minut korkeintaan hymähtämään.
 
 
Kertokaapa mitkä ovat teidän suosikkielokuvianne ja miksi? Minkä elokuvan jaksat katsoa yhä uudelleen? Vai onko sellaista? Omat suosikkinsa perusteluineen kertoneiden kesken arvotaan Baz Luhrmannin upea Romeo+Julia DVD.
 
o_DVD20-20Romeo20&20Juliet20(Hollywood)
 
Aikaa osallistua on perjantaihin asti, jolloin arvonta suoritetaan ennalta määrittämättömään kellonaikaan. Ei siis kannata jättää vastaamista viimetippaan 😉
Metallisydän

16 vastausta artikkeliin “Hero of the day III”

 1. Oma suosikkielokuvani on ehdottomasti Pitkä Kuuma Kesä! En osaa sanoa, mikä elokuvassa saa minut sen katsomaan yhä uudestaan ja uudestaan, mutta se on vaan niin hyvä. Aikoinaan omistin elokuvan VHS -kasettina, mutta nykyisin hyllystä löytyy tietenkin DVD -versio, minkä olen ehtinyt katsoa varmasti yli 25 kertaa. 😎

 2. Verekset tällähetkellä, suomalaista parhaimmillaan 🙂 Humoristista toimintaa, jossa jänniä juonenkäänteitä…

 3. Mä en kyllä jaksa katsoa mitään elokuvia kahteen kertaan. Siksi en koskaan osta leffoja omaksi, vaan vuokraan. Viime aikoina oon viihtynyt hyvin Millennium-trilogian parissa. Niissä on hyvät henkilöhahmot, sopivasti juonenkäänteitä ja jännitystä ihan leffan loppuun asti. -Anne

 4. Elina: Mulla on kanssa tuo suurin suosikki Pulp Fiction ollu ensin VHS:nä, sitten DVD:nä (useampi versio) ja nyt Blu Rayna (kaksi eri versiota). Häjyjä ei perhana oo vielä julkastu BR:nä…Sampe: Varekset on kyllä hyviä. Ens vuonna sulla on juhlaa, sillon julkastaan kuusi uutta Vares-elokuvaa! Kaks niistä tulee teattereihin, neljä suoraan DVD:lle.Anne: Noita Milleniumieja on moni kehunut, ite en ole vielä kattonut… pitääpä hankkia 🙂

 5. aina kun on huono fiilis ja mahdollisuus katsoa elokuva, niin katson kummelien Jackpotin. mut nyt aion katsoa kohta uudelleen Benjamin Buttonin ihmeellinen maailma. se pisti aattelemaan.t. SaTa

 6. Mun suosikki on myös listalla ollut The Crow! Se pitää ehdottomasti katsoa myöhään illalla ja mahdollisimman pimeässä. Rakastan elokuvan tyyliteltyä, synkkää romantiikkaa. Piirtämistä harrastavana visuaalisuus ruokkii ’taiteellista’ silmääni :D.Lisäksi Brandon Leetä katsellessa tulee vähän samanlainen, (hyvällä tavalla) karmaiseva olo kuin tuota Batmanin jokeria katsoessa, Heath Ledgerin kuoltua. Tämän takia elokuva myös erityisesti koskettaa.

 7. Miten ihmeessä sää jaksat kattoa samoja leffoja useampaan kertaan? Mää ymmärrän jos välissä on kulunut 10vuotta eikä kaikkea ihan muista, mutta onko sillä mitään väliä jos eka kattoon tavisversion ja sit blue rayna kun sama juoni niissä on?- Nadja

 8. Uuh, mulla on niin paljon suosikkileffoja.. suomalaisista ehdottomasti Häjyt, Varekset ja Kummeli-leffat on parhautta! Jälkimmäinen taattua komediaa ja kaksi ensimmäistä hyvää huumoria, loistava juoni sekä henkilöhahmot.ulkomaisista mieleen on jääny Puhallettu 60 sekunnissa. Se vaan on niin loistava toimintapläjäys. Vin Dieselin leffat on kaikki huippuja ihan vaan itse hra Dieselin takia 😀

 9. Suosikkileffoja on mm. arnoldin elokuvat, iron man, myös vin dieselin leffat iskee lujaa. Tuossapa muutama =) Gladiator on myös tosi hyvä, tullut tosi monta kertaa katsottua./syrjis

 10. Oijoi, näitä suosikkeja on monta! Heath Ledger on arvostusasteikolla korkeella, joten The Dark Knight ja Brokeback Mountain on kumpainenkin ehdottomasti listalla – jälkimmäisen monen monta kertaa katsoneena totean, että joka kerralla kyyneleet on taattu 😀 Lisäksi tykkään kovin Sound of music-musikaalista. Vanha ja klassikko, muistan jokasen laulun käytännössä ulkoa ja mun kanssa kyseistä leffaa onkin ärsyttävä kattoa jos tykkää hiljaisuudesta. Muita suosikkeja on Saksikäsi Eetvartti, Oopperan kummitus ja Casanova.

 11. Huomaa, että toiset ei ymmärrä saman leffan useaan kertaan katsomista lainkaan ja toiset tekevät juuri sitä. 😀 Itse esimerkiksi harvoin ostan leffaa, jota en ole JO nähnyt! Haluan omistaa minuun syvästi vaikuttaneet elokuvat. Leffalta haluankin usein enemmän syvyyttä, herättäviä tunteita, mielipiteitä enkä niinkään viihdettä tai naurua. Komediaa en siedä juuri lainkaan.Siksipä vaikuttavat elokuvat kuuluvat kärkilistalle: Shindlerin lista, Geishan muistelmat, Gia.. Laimeaksi leffakokemuksen tekee tämä ah-niin-raivostuttava-mutta-totuudenmukainen lause ”Kirjana parempi”. Ja kun omassa taloudessa kuluu vähintään kirja per viikko, ja aihealueet samoja, joista kiinnostuisin elokuvina, jäävät leffakokemukset usein kirjaa huomattavasti värittömämmäksi.

 12. Roxsheena: Mun mielestä kaiki elokuvat pitää kattoa pimeessä :)Nadja: Elokuvista nauttii ihan yhtälailla useammallakin katsomiskerralla, vaan erilailla. Kyllä hyvät elokuvat pitää katsoa useammin kuin kerran!Jonna: Mulle ei oo noi Kummelit oikein uponnu teinivuosien jälkeen. En kai oo muuttunu tosikoksi?!? syrjis: Gladiator on kyllä loistava, odotan ihan innoissani tuota uutta Robin Hoodia, Russel Crove pääosassa ja Ridley Scott ohjaa, toivottavasti tulos on Gladiaattorin luokkaa. Ainakin traileri vaikutti hyvältä…insensibility: Mun musikaalisuosikki on Sweeney Todd, Rent on kanssa hyvä ja Moulin Rouge. Mä en tosin uskalla laulaa mukana, karkottasin linnutkin takapihalta ;)Tiina: Mulla menee toisinpäin, jos näen jonkun tosihyvän leffan, haluan lukea kirjan sen jälkeen. Se kun on valitettavan yleistä että kirjan jälkeen leffa tuntuu laimealta. Nyt hyllyssä odottaa Suljettu saari lukemistaan. Leffa oli hyvä, joten kirjakin varmaan on.

 13. Mun uudestaan ja uudestaan katsotut elokuvat on Pieni suklaapuoti ja Finding Neverland. Etenkin jälkimmäinen on niin hieno, koskettava ja ihana elokuva, että jos ikinä on mieli maassa niin katson sen, vaikkei se mikään sinällään hilpeä tarina olekaan.. mutta ihana. (okei, Johnny Deppillä on hitusen vaikutusta asiaan;)Osaisin kyllä nimetä tästä kourallisen ehkä parempiakin elokuvia (Donnie Darko, tuo samainen Crow jne.), mutta nämä kaksi pitävät kärkipaikkaa elokuvissa, joita en kyllästy katsomaan ikinä.

 14. Tuo Sweeney Todd on kanssa hyvä! Tosin kauhuleffaksi siitä ei munmielestä ole, mutta musikaalien sarjassa pärjää varsin hyvin ^^

 15. Mielestäni paras suomalainen koskaan julkaistu elokuva on alkuperäinen Tuntematon Sotilas. Erityiseen arvoonsa se nousi asuessani Venäjällä, jossa se tuli katsottua kymmeniä kertoja siellä viettämäni kuuden vuoden aikana, erityisesti kaikkina niinä Suomen Itsenäisyyspäivänä jolloin en päässyt Suomeen katsomaan sitä :)Nykyään katson sen muutaman kerran vuodessa…Ulkomaisia suosikkielokuvia on lukuisa määrä, ja en nyt osaa suoralta kädeltä mitään nimetä miksikään ehdottomaksi parhaaksi kaikista…

 16. insensibility: Eihän tuo Sweeney Todd tosiaan kauhua oikein ole, mutta sen synkkä tumma Lontoo ja värimaailma muutenkin on mun mielestä tosi hieno :)Juhina: Ite oon kanssa Tuntemattomat ja Talvisodat kattonu, tosin en moneen kertaan. Rukajärventie iskee enemmän…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta