Arki on yhtä juhlaa

Arki. Monelle se on kuin kirosana. Liian usein se tarkoittaa tylsää ja tavallista puurtamista vailla ilonhetkiä. Usein eletään vain odottaen jotakin, viikonloppua, kesälomaa, matkaa… joku hullu odottaa jopa joulua. Itse nautin arjesta. Arki on juhlaa 🙂

En kaipaa elämääni mitään ihmeellisyyksiä, vaan nautin ihan normaalista arjesta. Osaltaan se johtuu varmaankin siitä, että työni on todella vaihtelevaa, koskaan ei tiedä mitä työpäivä tuo tullessan kun töihin lähtee. Päivät eivät koskaan ole samanlaisia ongelmanuorten parissa. Välillä taistellaan hampaat irvessä ja välillä nauretaan yhdessä kippurassa. Harvemmin on kuitenkaan tylsää…

Myös työaikani ovat hyvin vaihtelevat. Teen vuorotyötä ja nautin vuorotyöstä juuri sen epäsäännöllisyyden takia. Tykkään siitä, ettei elämä mene missään viisi päivää töitä, kaksi vapaata -syklissä. Vuorotyön vuoksi työaikani ovat totaalisen epäsäännölliset. Milloin on viisi yövuoroa putkeen, milloin neljä vapaapäivää. Hyvin harvoin on yli neljää työpäivää yhteen menoon. Juuri äsken minulla oli kahdeksan päivän vapaa, ei siis mikään talviloma, vaan vapaapäiviä. Pidemmät vapaat mahdollistuvat työssäni sillä, että työvuorot ovat normaalia kahdeksaa tuntia pidempiä. Tavallinen iltavuoro on 9 tuntia pitkä, viikonloppuisin on välillä 10 tuntisia työvuoroja ja yövuorot vähintään 11 tuntisia.

Vaikka työ on hyvin vaihtelevaa, on sitä lukuunottamatta jokaisen päivän sisältö hyvin pitkälti sama. Työpäivinä treeni, töitä ja illalla(yöllä) leffojen/sarjojen katselua. Vapaapäivinä tulee sitten käytyä kaupungilla ja elokuvissa tai vaikka siivoiltua, treenaamisen jälkeen tietysti (jos aikaa jää…) Keväämmällä alkaa sitten taas myös lenkkeily, voi miten odotan kauniita ja lämpimiä kevät/kesäpäiviä!

Nautin niin aamulenkeistä, treenaamisesta ja myös sohvalla makoilusta päivän päätteeksi.
Vuorokausirytmini on aivan ”normaalista” poikkeava. Nukkumaan menen yleensä siinä kahden aikaan/jälkeen yöllä, en ainakaan kovin usein aikaisemmin. Aamulla heräilen siinä 11 aikaan. Vuorokausirytmi johtuu myös työajoistani. Minulla on kuussa ehkä yksi aamuvuoro, viitisen yövuoroa ja muuten iltavuoroja n.13:30-22:30. Näin vuorokausirytmi siis mukautuu työvuorojen mukaan. Täytyy kyllä myöntää että olen aina ollut tällainen aamu-uninen ja yöllä pitkään valvova. Senpä vuoksi siis tällainen vuorotyö on juuri minulle sopivaa. Vihaan aikaisia herätyksiä.

En siis kaipaa arkeeni mitään erikoista, sillä nautin suunnattomasti juuri itse arjesta, treenaamisesta, leffojen tai sarjojen katselusta ja nautin jopa työstäni. Toki tykkään käydä vaikka elokuvissa, mutta sekin on minulle sen verran tavanomaista että lasken sen kuuluvan arkeeni. Minun arkeeni ei puolestaan kuulu baareissa käymistä tai juurikaan esimerkiksi matkustelua, enkä niitä kaipaakkaan. Toki joskus on mukava lähteä reissuun. Helsingissä oli kivaa ja odotan kovasti Las Vegasiin lähtöä toukokuussa.

Millainen on teidän arkenne? Onko arki pelkkää harmaata puurtamista? Mikä tuo valonpilkahduksia arkeen? Vai onko muillakin arki yhtä juhlaa?

Jos muuten ei löydy arjesta iloa, kannattaa voittaa arvonnoissa. Pieni voitto piristää aina, saati sitten isompi! Muistakaa siis osallistua lisäravinnearvontaan, mahtavat palkinnot odottavat ottajaansa! Arvontaan TÄSTÄ. Ja palkintoinahan on vapaavalintaisia lisäravinteita Tehoravinteesta 80 eurolla tai 40 eurolla!

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta