Helllzinki!

Paula oli viikonlopun koulutuksessa Helsingissä ja kun sattui olemaan vapaa viikonloppu, lähdin mukaan. Mennessä muuten ajeltiin hassulla rekisterillä varustetun auton perässä. Todennäköisesti auton omistaja on joku 150-kiloinen parrakas karju…

Vietin siis viikonlopun pääasiassa yksikseni Helsingissä. Tärkein, eli treenaaminen oli tietysti turvattu jo etukäteen. Paula oli sopinut kurssikaverinsa Konstan kanssa että minua odottaa viikon kortti lähimmässä Elixiassa. Sinne suuntasinkin ensimmäiseksi perjantaina kun perille päästiin.

Perjantaina vedin selkätreenin keskustassa, Elixia Alexiumissa.

Alexium oli ihan viihtyisä sali, jossa tilat oli jaettu kolmeen kerrokseen. Alhaalla oli pukuhuoneet, vastaanotto yms. ja kahdessa seuraavassa kuntosali ja jumppasalit. Salin yleisilme oli viihtyisä ja valoisa ja laitteita löytyi joka lähtöön. Mielelläänhän tuolla treenasi ja saunaankin pääsi jokaisen treenin jälkeen.

Alexiumissa kävin treenaamassa siis neljä kertaa, perjantaina selän, lauantai-aamuna rinnan, lauantai-iltana hauikset ja ojentajat ja sunnuntai-aamuna olkapäät. Hyvin sai kaikki treenit tehtyä.

Perjantaina ja lauantaina keskityin treenien ohella kiertelemään kaupunkia. Kävin tsekkaamassa UFS:n jossa oli mielettömät valikoimat T-paitoja ja huppareita, toki hyllyssä oli myös lisäravinteita ja kamppailuvarusteita. Minkään tuotteen hinnat vaan eivät olleet näkyvissä ja kyllästyinkin kyselemään parin hupparin jälkeen ja päätin häipyä.

Kiertelin tietysti sekä Forumin että Kampin keskukset satoine liikkeineen. Poikkesin muunmuassa Blippo:ssa ihastelemassa manga-tarvikkeita, Ponkes:ssa tsekkaamassa Osiris-valikoimat ja kaikissa mahdollisissa urheiluvälineliikkeissä etsimässä sopivia paini- tai nyrkkeilykenkiä treenikengiksi.

Lauantaina nautiskeltiin hotellin aamupalasta, jonka jälkeen Paula lähti kouluun ja minä taas pirteänä salille.

Lauantaina aamutreenin jälkeen hyppäsin raitiovaunuun ja ajelin ympäri helsinkiä kartta kourassa kuin kunnon turisti ainakin 🙂

Raitiovaunusta pomppasin aina välillä ulos kuljeskelemaan ja sitten taas takaisin jatkamaan kiertoajelua. Yhdellä kerralla osuin suoraan jeansroomin eteen (sitä olin etsinyt jo pidemmän aikaa…) ja törmäsin tietenkin innoissani sisälle kokeilemaan kymmeniä pareja Gazozin farkkuja! Todellinen unelmapaikka tällaiselle Gazoz-fanille 🙂 Farkkuvalikoima oli hyvä ja liikkeen pitäjä todella mukava ja humoristinen kaveri. Pitää kyllä poiketa uudelleen seuraavalla Helsingin reissulla!

aina välillä piti tietysti syödä jotain. Ja kyllä sitä tulikin syötyä… Viimeinen viikonloppu ennen dieetin alkua niin pitihän sitä nautiskella vaikka mitä. Kävin pizzalla, pihvillä, subilla jne. ja joka välissä vetelin proteiinipatukoita… Jossain vaiheessa tuli kuitenkin sellainen olo, että nyt tarvitaan ihan normaalia kotiruokaa. Niinpä tallustelin lähimpään ruokakauppaan ja siellä lämminruokatiskille ja pyysin annoksen perunamuusia ja lihapullia. Sitten tallustelin eväideni kanssa hotellihuoneeseen nauttimaan ruuasta. Oli muuten hyvää!

Illalla sitten vielä salilla hauis- ja ojentaja -treeni. Vaikka hieman jo päivän touhuilut alkoikin painaa, kulki treeni erittäin hyvin. Elixiassa oli yksi erityisen hyvä hauis-laite. Saapa nähdä saanko kehiteltyä jotain vastaavaa omalle salille…
Seuraavan aamuna taas aamupalalle, todella pirteänä… huomatkaa silmäpussit ja ryhdikäs asento…
Ja aamupalan jälkeen suuntasin taas salille Paulan lähtiessä koulutukseensa.
Aamun olkapäätreenin jälkeen pakkasin kamat autoon ja suuntasin Sea Lifeen tutkailemaan vedenalaista maailmaa.
Paljon oli kaikenlaista fisua ja elukkaa merihevosista meduusoihin, mutta parasta oli kuitenkin hait. Tuli ihan tappajahai-fiilis odotellessani koska joku hai iskee hampaansa lasin läpi reiteeni… Äärimmäisen harvoin kuulemma hait hyökkäävät ihmisten kimppuun. Paskat sanon minä, niin ahnaan näköisinä nuo minua vilkuilivat lasin läpi! Tässä hiukan kuvaamaani (ja taidolla editoimaani) videomateriaalia noiden merten julmien saalistajien uiskentelusta Sea Lifessa:
Selviydyin kuitenkin ulos ehjin nahoin ja suuntasin Itäkeskukseen pyörimään ja treenaamaan jalat Itäkeskuksen Elixiaan. Sekin oli ihan kiva ja todella valoisa ja avoin sali. Jalat oli jo parin päivän tallustelusta aika voimattomat, mutta sainpa loputkin mehut jaloista pois hyvällä treenillä.
Treenin jälkeen  suunnattiin kotiin. Hieno reissu oli ja aika puhki taisin olla kun kotiin päästiin. Ainakin unta riitti lähemmäs kymmenen tuntia kun pääsi omaan sänkyyn tutimaan.

Laitetaanpa loppuun vielä pieni kilpailu. Palkintona tällä kertaa toiminnallinen elokuvailta Punisher War zone -elokuvan merkeissä ja aiheena parkkimaksut. Eli se, joka arvaa lähimmäksi paljonko rahaa meni reissun aikana parkkimaksuihin, voittaa itselleen kyseisen elokuvan DVD-muodossa. Arvailuaikaa on keskiviikkoiltaan asti.

Viikonlopun arvonnassa uusimman Body-lehden itselleen voitti Ele, ei muuta kuin osoitetta sähköpostiin [email protected] [email protected] niin saadaan lehti uudelle omistajalleen!

Metallisydän

12 vastausta artikkeliin “Helllzinki!”

  1. No, muistaakseni toi Presidentin ns. parkkihalli on ihan sikahintanen, joten jos olitte 2 yötä niin veikkaisin n. 60 e? Koska sealifeen ei voinut mennä parkkimaksua jos jätit auton Lintsin parkkikselle ja Itiksessä nyt ei tartte kuvetta parkkihallissa kaivaa. :)Kiva oli muuten lukea tätä juttua noin niin kuin ei-helsinkiläisen näkökulmasta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta