Nyt alkaa riittää… oikeesti!

Ulkona on pakkasta ja lunta sataa. Kaunista ja kivaa! Joo, ehkä vähän aikaa, mutta liika on liikaa! Tänä talvena olen kyllä saanut pakkasta ja lunta ihan kymmenen vuoden edestä. Nyt saisi sitten seuraavaksi tulla monta vuotta kestävä lämmin kesä!

Ei tällasta talvea ole ollut ikinä. Ei edes silloin legendaarisina vanhoina hyvinä aikoina kun kouluun hiihdettiin umpihangessa 30 kilometriä kesät talvet sudet kannoilla ja molempiin suuntiin oli ylämäki.

Olen ihan kypsä tuohon perhanan lumeen. Viime talvena kolasin pihan kerran, tänä talvena vähintään kerran viikossa. Ja nyt on joka paikka täynnä lumikinoksia jotka ei varmasti sula ennen juhannusta…

Viikonloppuna kolasin lumet talon katolta. Se nyt vielä puuttuisi että katto pettäisi ja lunta olisi makuuhuoneessakin! Asumme paritalossa ja toisessa puolikkaassa asuu yksin keski-ikäinen nainen. Herrasmiehenä kolasin tietysti myös naapurin puolen katosta. Kolme tuntia huhkin hikipäässä katolla että sain sieltä lumet alas. Talossamme on tiilikatto, joten mitenkään omalla voimallaan ei lumi sieltä alas valunut. Ei, vaan se piti kolalla lykkiä ihan koko matkalta ja luntahan oli koko katolla vain polveen asti.

Kyllä siinä tuli ravattua harjakattoa ylös alas ja katto ei ole ihan loiva… Jalatkin oli edellisen päivän treenistä jo valmiiksi hapoilla. Oli siinä kaikki vaatteet aivan läpimärkinä hiestä kun pääsin sisälle.

Nyt on sitten keittiön ikkunan alla yli puolitoistametrinen lumikasa. Se ei tosiaankaan sula siitä juhannukseen mennessä. Ja mitä luulette, kuka lapioi lumikasan pois ulko-oven edestä? Oikein, ei kukaan. Rämmitään yli perkele!

Muutenkin ottaa aivoon että kevät tulee olemaan pitkä ja märkä. Sitä loskaa riittää ja riittää kun tuo lumi tuosta hiljakseen sulaa. Miksi ei aina voi olla kesä? Miksi ihmistä pitää rangaista tällaisella kylmällä ajanjaksolla joka vuosi? Olenko tehnyt jotain pahaa ansaitakseni tämän? Miksi minä?

Nyt on huumori loppunut. Missä niitä etelänmatkoja myydään? Muutan johonkin lämpimään, ilmoittakaa kun täällä on kesä!

Edellinen, vielä hieman humoristinen talvesta avautuminen luettavissa täällä.

Sitten vielä hiukan juttua viimeaikojen jalkatreeneistä.

Perjantaina treenasin yksikseni jalat ja ihan hyvin ne sainkin treenattua. Tein pelkkiä kovia suoria sarjoja joka liikkeessä. Toistomäärät pidin 6-8:ssa. Sellainen tavallinen treeni ilman turhia kikkailuja. Tämä treeni oli takareisi ja pakarapainotteinen reiden koukistuksineen, takakyykkyineen, hyvää-huomenta-liikkeineen ja väärinpäin Hackissa tehtävine liikkeineen (video kyseisestä liikkeestä aiemmasta jalkatreenistä)

Viikonlopun annoin jalkojen palautua tuosta treenistä (mitä nyt juoksentelin sitä kattoa ylös alas). Oli muuten pakarat ja takareidet tuskaisen kipeinä. Maanantaina sitten iskettiin treenikavereiden kanssa jaloille oikein kunnon tappotreeni, tällä kertaa etureisipainotteisesti. Tehtiin kovalla temmolla sairaita sarjoja pakkotoistoilla, pidoilla ja pudotuksilla. Siis todellista rankaisua jaloille. Vuorotellen piiskattiin toisiamme vetämään sarjat niin loppuun ettei esimerkiksi pelkkä kelkka enää Hackissa liikkunut ilman apua. Vuorotellen sitten myös maattiin lattialla tuskissamme haukkomassa happea. Liikkeinä reiden ojennukset ja koukistukset, jalkaprässi, etukyykky ja kaksi erilaista kyykkyä Hackissa. Lopputreenissä etsin jo katseellani roskakoria, jonne oksentaa… No enpä oksentanut, mutta pohkeiden treenaaminen jäi kyllä melko vähiin…

Nyt onkin käveleminen ollut melkoista vaappumista alkuviikon ajan. On se kumma jos ei noihin riukuihin, joita joissakin piireissä myös jaloiksi kutsutaan, ala tällä menolla jotain tarttumaan… ainakin sarjapainot ovat tulleet ylöspäin lähes joka treenissä talven ajan.

Laitetaanpa vakavamielisen kirjoituksen loppukevennykseksi uusi, melkein suuren suosikkini fingerporin tasoinen sarjakuvapläjäys Wulffmorgenthaler, joka tällä kertaa selvittää meille syitä historian kulkuun:

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Nyt alkaa riittää… oikeesti!”

  1. just äsken tulin samaisista hommista ulkoa kuin mistä kirjoitit eli piiptöistä. sana lumi on jo kirosana meillä päin. on katot, pihat ja tiet täynnä sitä…joskus muistelen toivoneeni että sataisipa paljon sitä, että pääsisi hiihtelemään(enkä jaksa nyt hiihtää kun pitää tehdä niitä piiptöitä). pitääkin muistaa varoa mitä toivoo. tai toivon että saan paljon rahaa että pääsen lomalle sinne missä ei piippiä sada. Kiitos hauskasta blogista. t.sata

  2. ”Miksi ei aina voi olla kesä?”Muutto Australiaan niin voit pitää shortseja ympäri vuoden.

  3. Minä ulkoistin lumityöt ja nurmikon leikkuun eli myin omakotikiinteistön vaimon kuoltua ja muutin vuokrakaksioon parin nartun ja yhden kollin (kissoja) kanssa.Talorahat voin nyt sijoittaa hyviin harrastuksiin – hitaisiin hevosiin ja nopeisiin naisiin ja jos jotain jää, niin mopoiluun ja seitenkymppisen kehon rimpuiluun..Päivitettyä tietoa saan Metallisydän ja Paulan bloki-sivuilta!

  4. Itsellä on suunnitelmissa raju lumitöiden vähentäminen rivitaloon muuttamisen myötä. Saa nähdä miten käy…Kattelin että sulla on aika unelmapyörä 🙂 Jonkun tollasen kun sais joskus itsekin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta