Rhammmshtain!

 

No niin, vihdoinkin kaikkien odottama matkaraportti Rammsteinin keikasta. Viivytystä raportin julkaisuun on aiheuttaneet tekniset ongelmat. Siis kuinka vaikeaa se oikein voi olla muokata hiukan videoita ja sitten ladata ne nettiin. No ei kovin vaikeaa, paitsi minulle… Nyt on kuitenkin videot netissä ja raportit kirjoitettuna.

Viikko sitten maanantaina oltiin siis Rammsteinin keikalla Helsingissä. Siskon mies Matti sai liput ostettua heti niiden tultua myyntiin. Itsehän nukuin tuolloin lahjakkaasti pommiin, joten jos lippujen ostaminen olisi ollut minun vastuullani, reissu olisi jäänyt tekemättä…
paasylippu

Ulvilasta lähdettiin köröttelemään Helsinkiä kohti kolmen aikaan iltapäivällä. Matkamusiikkina luonnollisesti illan pääesiintyjän levyjä ja koska reissu tiedettiin jo ennalta pitkäkestoiseksi, oli mukaan pakattava reilunpuoleisesti evästä. Proteiinin saanti oli turvattava… Ja navigaattori piti luonnollisesti ottaa mukaan, eihän siellä Helsingissä osaa hullukaan ajaa 🙂

hopoa 001

Matkalla pysähdyttiin tietysti myös syömään ja kunnon bodarihan ei muuta syö kuin kanaa ja riisiä, niin tälläkin kerralla. ABC:llä olivat vaan tunkeneet annokseen mukaan jotain ihmeellisiä mustuneita kokkareita, jotka paljastuivat tarkemman tutkimuksen myötä punajuuriksi. Jäi muuten punajuuret syömättä.

Seitsemän aikaan oltiin perillä ja valmiina kunnon rokkikonserttiin. Auto saatiin hyvin parkkihalliin ja eikun tallusteltiin turvatarkastukseen. Karppa joutui katkerana luovuttamaan portsarille proteiinijuomapullonsa. Itsehän olin ovelampi ja otin halliin mukaan patukan, jonka kanssa pääsin tarkastuksesta läpi ongelmitta. Paikat löytyivät helposti ja vieläpä ihan hyviltä paikoilta.

Kasilta aloitti lämmittelybändi Combichrist. Elektrorockia (oma määritelmäni) soittava nelijäseninen yhtye Norjasta. Sen verran hyvältä kuulosti ainakin livenä, että joutuu kyllä vakavasti harkitsemaan levyn ostamista…

Yhtyeeseen kuuluu solisti, kosketinsoittaja ja kaksi rumpalia. Ensimmäinen livenä näkemäni rokkibändi, jossa ei ole ollenkaan kitaristia tai basistia. Kenestäköhän tässä bändissä väännetään vitsejä keikkabussissa… Hyvän setin vetivät ja hyvältä kuulosti. Showkin oli ihan hieno, lavan eri puolille sijoitetut rumpalit kävivät koko ajan keskenään pientä sotaa, milloin heitettiin toista rumpukapulalla, milloin vesipullolla, lopuksi jopa itse rummuilla.

Sitten päästiin itse asiaan kun Rammstein murtautui seinän läpi lavalle ja tutut hittibiisit jyrähtivät soimaan. Todella upea show, paljon hienoja tulitehosteita ja musiikki jyräsi mahtavasti, olin ekstaasissa!

 

Lavashow oli todellakin hieno, milloin tulenlieskat löivät lavanreunasta, milloin soittajien päähän asennetuista heittimistä, milloin enkelinsiipien kärjistä tai bensapumpusta. Välillä räjäyteltiin hirtettyjä vauvoja ja välillä heitettiin kosketinsoittaja arkkuun ja räjäytettiin. Jos Combichristin rumpalit kävivät pienimuotoista sotaa keskenään, rääkkäsi Rammsteinin solisti kosketinsoittajaa keikan ajan oikein kunnolla.

 

Kosketinsoittaja oli muuten melko urheilullinen kaveri, hepulla oli juoksumatto koskettimiensa luona, jolla heppu käveli soittaessaan. Kilometrejä kertyi keikan aikana varmasti useampia. Ei ihme, että kaveri näytti Aushwitchista karanneelta. Loppukeikasta kosketinsoittaja lähti kumiveneellä seilaamaan pitkin yleisömerta.

 

Rammstein soitti kokonaisuudessaan noin kaksi tuntia ja läpi tuli käytyä uusimman levyn biisien ohella kattavasti hittejä koko bändin historian ajalta. Mahtava keikka.

Hiukan ennen puoltayötä oltiin ulkona parkkihallista, loput eväät syötynä ja matkalla kotiinpäin korvat soiden, mutta tyytyväinen hymy huulilla. Kotona oltiin siinä kolmen aikaan yöllä. Hienoa oli, koska uudestaan!?!

Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Rhammmshtain!”

  1. Onnellinen.. mä olisin kans halunnut kyseiselle keikalle, mutta jäi liput ostamatta. Ehkä ens kerralla sit? Ei ole Rammsteinin voittanutta treenimusaa!

  2. VAAUUUUH!! Oon niiin kade! Toi ois ollu nii MUST keikka ettei toista ole.. Nimenomaan arena keikkana, ku kaikki tehosteet on käytössä.. Vitsit oisin kans halunnu tonne.. Täytyy tyytyy vaan noihin vanhoihin dvd levyihin :/

  3. Jonna: Provinssiinhan tuo Rammstein on kesällä tulossa, ei muuta kuin liput hankintaan!Sampe: Toivottavasti tästäkin kiertueesta julkastaan DVD että pääsee fiilistelemään uudestaan…

  4. Vaikka olen Sinua tuplasti vanhempi (60 v), on Rammstein yksi treenimusan suosikeistani. Se on jämptiä ja äijämäistä … siinä on ”munaa”.

  5. Kyylähän Rammstein tuo treeniin hiukan enemmän intoa kuin esim. Kari Tapio…Treenimusan pitää olla aggressiivista ja raskasta. Siksi ihmettelenkin miksi omalla salillani aika ajoin soi Radio Nova…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta