Lisäravinnekaapin analysointia

Tutkitaanpas tällä kertaa lisäravinnekaapin sisältöä, tai paremminkin kaappien. Sen verran noita lisäravinteita on, ettei kaikki yhteen kaappiin mahdu. Monenlaista purnukkaa ja pussia löytyy kaappien kätköistä ja tällä kerralla hieman tarkempaa esittelyä käyttämistäni lisäravinteista.
 
Kokosin pöydälle tällä hetkellä käytössä olevat lisäravinteet.
 
lisaravinteet
 
Sekä aamulla että illalla heitän naamariin kaksi Pirkan kalaöljykapselia, kaksi Cevitabsia, ja yhden Daily complete monivitamiinin (kalaöljy K-kaupasta, Cevitabs apteekista ja monivitamiini mistä milloinkin). Pirkan kalaöljyn olen valinnut, koska siinä DHA ja EPA arvot sekä hinta ovat kohdillaan. Cevitabs taas pitkävaikutteisena C-vitamiinina on tuntunut toimivan. Daily Completessa on sitten sopivasti kaikkea muuta tarvittavaa…
 
Palkkarina käytän tällä hetkellä Xtreme recoverya. Sitä löytyy kaapista niin suklaanmakuisena kuin mansikanmakuisena. Suklaa on oikeaa herkkua, mansikka menettelee. Sitä menee treenipäivisin noin 100 grammaa treenin jälkeen. Sekaan laitan noin 10 grammaa creatiinia ja 5 grammaa arginiinia ja muutaman gramman Vitamaxia (10 ämpäriä recoverya Go4fit:n ständiltä Fittness exposta, creatiini UFS:ltä, arginiini Mass:lta ja Vitamax luontaistuotekaupasta). Palkkari vaihtelee hiukan sen mukaan, mitä milloinkin sattuu sopivaan hintaan saamaan. Kai sitä voisi taas jossakin vaiheessa ottaa käyttöön Spiritin recoveryn. Onhan se nyt ihan totta että se maistuu ihan herkkukaakaolle. Joskus on mennyt ihan omia sekoituksiakin, mutta nämä valmiit on niin helppoja… Creatiini on palkkarin lisäksi niitä harvoja varmasti toimivia lisäravinteita (siitä taitaa olla ihan tutkimustuloksiakin mutun lisäksi) ja arginiinin ainakin luulen lisäävän pumppia…
 
 
Lisäproteiinina käytän kaksi-kolme kertaa päivässä ihan perus heraproteiinia, useimmiten suklaanmakuisena. Muitakin makuja on tullut testattua, mutta suklaa on paras. (proteiini Mass:lta) Proteiinin suhteen olen tarkka parista asiasta, sen pitää olla vaahtoamatonta, paakkuuntumatonta, vähintään kohtalaisen makuista ja edullista. Melkein mikä tahansa siis käy 🙂 On sitä joskus vedetty maustamatontakin heraa ja joskus kokeilin jopa soijaproteiinia (johon en enää ikinä koske)
 
Nyt kun painon nousu on ollut melko työlästä, olen ottanut noin kerran päivässä massanlisääjäksi Muscle juicea. Suklaa on siinäkin herkkua, mutta kuvassa oleva vaniljakin on ihan hyvää. Sen avulla alkoi painokin nousta 🙂
 
 
Lisäksi otan ennen treeniä Liquid aminoa. Toimivaksi olen huomannut myös Alfa Hican. Se valitettavasti vedettiin jostain syystä markkinoilta, mutta onneksi sitä tuli ostettua reilusti varastoon (Porin UFS:n hyllyt tyhjiksi) kun kuulin mahdollisesta markkinoilta vetämisestä. Jäljellä Hicaa on vielä pariin kuuriin 🙂 On se kumma miten aina käy niin, että kun löydän jonkin hyvän lisäravinteen, se vedetään markkinoilta tai vähintäänkin hinta tuplataan. Niin kävi nimittäin tuon Vitamaxin kanssa. Juuri kun olin huomannut sen olevan hyvää kamaa, pakkauskokoa pienennettiin ja samalla vastaavasti hinta tuplattiin. Hienoa 🙂
 
Kuvassa on myös superruokaa, nimittäin Macaa. Sain pussin hyvältä ystävältäni lahjaksi ja olen yrittänyt sitä syödä parhaani mukaan. Olen pitänyt itseäni melko karaistuneena, maitorahkat menee iltapalaksi aina paljaaltaan eikä arginiinikaan pahasti töki, mutta Maca… se on kyllä niin hirveää, että sitä ei montaa päivää yhteenmenoon pysty syömään… oksennusrefleksi tulee välillä jo pelkästä hajusta. Maca on jopa pahempaa kuin soijaproteiini. Miksiköhän ystäväni pussin niin mielellään minulle antoi… vai onko kyseessä sittenkään NIIN hyvä ystävä…
 
Useita näistä lisäravinteista löytyy kaapeista useampia purnukoita tai pussukoita. Paniikki nimittäin alkaa hiipiä viimeistään siinä vaiheessa kun avaan viimeisen ämpärin palkkaria tai heraa. Lisää on saatava… Eihän sitä tiedä jos heraproteiinikin joskus vedetään markkinoilta 🙂
 
Siinäpä ne lisäravinteet. Kattellaan tuota jääkaapin sisältä jokin toinen kerta…
 
Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Lisäravinnekaapin analysointia”

  1. Ootko kokeillut sekoittaa macaa protskuun? Ite teen aina niin eikä todellakaan maistu pahalle! Ei se kyl mun mielestä ole muutenkaan kovin pahaa.. 😀

  2. Eiks tossa Recoveryssä ole messissä jo kreatiinia 8 grammaa, miksi noin paljon lisää siihen, eikö 5 grammaa olisi sopiva tai sitten ihan toi mitä siinä itsessään on mukana?

  3. Jep, Recoveryssä on tuo 8 grammaa itsessään, silti lisään tuon 10 grammaa lisää. En ole kokenut tuota liian suureksi määräksi. Olen yleisesti sitä mieltä, että pussien kyljessä olevat suositeltavat määrät on hyvä tuplata 🙂

  4. Aikalailla vaikea arvioida. Riippuu paljon siitä millaisia tarjouksia milloinkin löytyy. Ostan aina isomman määrän kutakin (esim. palkkari, hera) kerralla kun löydän hyvän tarjouksen. Se sitten riittää pidemmän aikaa. Mutta jos nyt karkeasti sanotaan että jos tuo Hica jätetään laskuista niin eiköhän se siinä satasen paikkeilla ole kuukausitasolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta