Ruokajuttuja

Ketä se oikeesti muka kiinnostaa mitä mä syön? No ei ketään, mutta kerronpa silti. Jos ei kiinnosta, älä lue!

Pitäisiköhän alkuun kertoa klassisesti, että ruuat on samoja niin offilla kuin dieetilläkin, mutta offilla vaan määrät on suurempia? No paskat, eihän kukaan sitä uskois kuitenkaan 🙂

Dieetillä pyrin pitämään ruokavalion aika puhtaana, silloin ruuat koostuvat perus bodiruoasta, eli pääasiassa kanan rintafileestä (marinoitua, eihän kukaan pysty sitä marinoimatonta syömään?), naudan paistijauhelihasta, tummasta riisistä ja tummasta pastasta (proteiinipastasta), raejuustosta, rahkasta ja kananmunista. Dieetillä tykkään siitä, että ei ikinä tarvitse miettiä mitä ruokaa tekisi, kun joka päivä syö samat safkat. Yksinkertaista ja ah, niin helppoa. Aamupala, kaksi lämmintä ruokaa (toinen kanaa ja riisiä, toinen pastaa ja jauhelihaa), kaksi-kolme heraproteiinidrinkkiä ja iltarahka. Siinä ne dieettikauden ruuat. Samalla tahdilla pyrin syömään myös muulloin, lämpimät ruuat vaan ovat välillä ihan tavallista kotiruokaa ja määrät isompia. Illalla rahkan sekaan tulee laitettua ”offilla” jogurttia ja mysliä.

Kyllähän noita samoja dieettiruokiakin tulee syötyä paljon myös ”offilla” (kuulostaapa hienolta, enhän mä nyt oo koskaan ihan oikeella dieetillä ollutkaan), mutta tuleehan sitä syötyä paljon muutakin. Tänään esimerkiksi illalla töiden jälkeen tuli vedettyä puolikas leipä, jonka välissä kaksi kanan rintafileetä ja hiukkasen mukavähärasvaista salaatinkastiketta. Leipä oli olevinaan jotain ”ruis”-juttua, mutta oikeestihan se on ihan pelkkää vehnää 🙂

selka 003

Leivälle en ole laittanut noin kahdeksaan vuoteen mitään levitettä. Aluksi syynä oli levitteiden epäterveellisyys, mutta nyt en pysty syömään leipää, jolla on levitettä. Maistuu pahalle ja suuhun jää inhottava rasvainen olo. Kaikissa palavereissakin pitää jättää valmiiksitehdyt leivät syömättä…  Noin kahdeksan vuotta oli myös edellisestä ruokailustani McDonaldsissa, mutta siihen ratkesin nyt jokin aika sitten houkuttelun alaisena (ja heti toisen kerran perään…) Mihinköhän tällanen oikein tulee johtamaan? Tavoiteltuun painon nousuun?

Karkkiahan en syö ikinä, paitsi aina joskus. Sama pätee pizzaan ja muuhun herkkuun, ei ikinä paitsi joskus 🙂

Aamupala on ollut viimeiset kolme vuotta aika tarkkaan samanlainen: kaurahiutaleita lautaselle, vedenkeittimestä vettä päälle, 200 grammaa raejuustoa sekaan ja päälle mehukeittoa. Lisäksi ruisleipää kalkkunafileellä ja pari kananmunaa. Olisikohan viimeisen kolmen vuoden aikana tullut kymmentäkään aamua jolloin olisin jotain muuta aamupalaksi syönyt? Tuskin.

Siinäpä sitä tuli tosi sekavasti höpistyä kaikenlaista ruuasta. Kaloreita tulee dieetillä n. 2800kcal, ”offilla reilusti enemmän.

Loppuun kevennystä:

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta